Puur diner Olmenhorst 2012

Review Olmenhorst PUUR Diner editie 2012

Landgoed Olmenhorst organiseerde ook dit jaar weer het Olmenhorst PUUR Diner. Tussen de appel- en perenbomen van het mooie landgoed werd een vijfgangendiner geserveerd. FOODISH.nl was in 2010 en 2011 ook van de partij en ging met hoge verwachtingen naar de 2012-editie. Helaas viel er deze keer weinig positiefs te melden.

Bij binnenkomst werden we verwelkomd met een lekkere amuse (Chioccia biet met Hollandse haring en Avruga kaviaar.) en een glaasje bubbels. Goed begin, alleen jammer dat twee personeelsleden bij de ingang uitgebreid stonden te gapen. Ze hadden er blijkbaar niet zoveel zin in.

PUUR Diner Olmenhorst 2012De tent was ook deze keer sfeervol ingericht en alle tafels waren bezet. Leuk aan dit soort gelegenheden is dat je soms met vreemde mensen aan tafel komt te zitten wat interessante gespreken op kan leveren. Al snel volgde het voorgerecht: op appelhout gerookte tartaar van het Wieringer weide rund met gekarameliseerde rode ui en salade van veldkruiden met truffelmayonaise. De (rook)smaak was goed, maar werd enigszins teniet gedaan door de overheersende bittere smaak van de salade. Wat we toen nog niet konden vermoeden was dat dit het lekkerste gerechtje van de avond zou worden.

Bouillon van Hollandse trostomaat

Altijd goed om te zien wat je krijgt te eten. Een van de koks bezocht elke tafel met een grote zeeduivel en vertelde er over. Leuk! Ondertussen werd een Bouillon van Hollandse trostomaat met schuim van basilicum en een spiesje met pomodori en mozzarella gereserveerd. Goed op smaak en een lekker tussengerechtje.

Zeeduivel

Zeewolf PUUR Diner Olmenhorst 2012Hierna volgde de zeeduivel in een jasje van gedroogde Olmenhorst Berkshire ham op een bedje van gebakken Wadden zeekraal en saus van Noordzee krab. Het personeel vergat de dames eerst te serveren. Het mocht de pret niet drukken, want dit zou een culinaire belevenis kunnen worden. Helaas viel dat heel erg tegen. De ham was simpelweg veel te dik gesneden en de zeeduivel was te lang gegaard. Hierdoor werd het geheel erg taai en droog. Zonde!

Ganzenborst of lever?

De koks hadden de avond kunnen redden met het hoofdgerecht: gebraden ganzenborst in eigen jus met gekonfijte Melody aardappel van Boer Ham en drie kleuren tuinboon. De presentatie was eenvoudig, de smaak ronduit bedroevend. De ganzenborst was taai en smaakte naar lever. Twee keer werd ons door het personeel gevraagd of het lekker was. Twee keer gaven we aan dat het tegenviel. Sterker nog: de borden van de 4 personen aan onze tafel bleven bijna volledig onaangeroerd. Een van de serveersters begon een warrig verhaal over ganzen op Schiphol en ingewikkelde bereiding. Toen ze doorkreeg dat dit weinig indruk maakte gaf ze aan dat ze de kok zou sturen. Deze heeft helaas ons tafeltje nooit kunnen vinden.

Dessert

Dessert PUUR Diner Olmenhorst 2012Er restte ons nog één gang: het dessert. De omschrijving klonk goed: cocktail van peer geserveerd met steranijs, een huisgemaakte donut van Olmenhorst appel en bramen met huisgemaakt appel sorbetijs. Het appel sorbetijs was heel erg lekker. De cocktail van peer bestond uit stukjes peer overgoten met een (veel te sterke) likeur. De donut was taai en smaakte eigenlijk nergens naar. Ik herhaal mijn suggestie van vorig jaar: doe niet zo ingewikkeld en maak gewoon de allerlekkerste appeltaart.

Conclusie Olmenhorst PUUR Diner editie 2012

Na twee jaar een positieve conclusie van het Olmenhorst PUUR diner, zijn we deze keer erg teleurgesteld. Als drie van de vijf gerechten ronduit slecht zijn en men niet adequaat reageert op klachten van gasten, dan is dat bedroevend. Te meer omdat de Olmenhorst bij de vorige edities wel heeft laten zien dat ze er een feestje van kunnen maken. Erg jammer. Volgend jaar zijn wij in ieder geval niet meer van de partij.

Zie ook:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *