Puur Diner Olmenhorst

Review PUUR Diner Olmenhorst

In het kader van de Week van de Smaak organiseerde landgoed Olmenhorst het PUUR Diner. Een vijfgangenmenu met als basis eerlijke producten van het seizoen. Uiteraard wilde FOODISH.nl deze belevenis ervaren en schoof aan.

Op het landgoed was voor deze gelegenheid een grote tent opgebouwd ten midden van een van de vele boomgaarden met appels en peren. Zo’n 90 mensen verzamelden zich in deze tijdelijke locatie, waarna de koks aan de slag gingen met het menu:

Amuse
Een crème van bloemkool met licht gegaarde boerderij eend.
***
Voorgerecht
Gekonfijte Haarlemmermeers lam met harde tuinkruidenkorst met hierbij een salade van de
koude grond met een dressing gemaakt van onze eigen bramen en chips van schorseneren.
***
Soep
Soep van topinamboer met vers geschaafde truffel
***
Tussengerecht
Een lijn gevangen zeebaars op een taartje van risotto met Noord-Hollandse gebakken spinazie en
saus van Stellendamse garnalen en een vleugje saffraan.
***
Hoofdgerecht
Op houtskool gegrilde entrecote van Olmenhorst big op truffel, aardappeltjes van onze buren,
gebakken gele en zwarte peentjes begeleid door een saus van de eerste bospaddenstoelen en
gepofte knoflook.
***
Dessert
Proeverij van verschillende kleine desserts:
Appelschijfje in filodeeg met een dip van vijgen
Met rode peper en basilicum gemarineerd rood fruit met oma’s vanille hangop
Crème van donkere chocolade
Vanille gemaakt van Bourbon vanille

Conclusie PUUR Diner Olmenhorst

Olmenhorst PUUR Diner - de chefs aan het werkDe ambiance was erg goed. De tent was gezellig ingericht en er was gedacht aan details. Zo kwam de chef de zeebaars tonen voordat deze werd bereid. De bediening deed zijn best, maar was niet altijd even goed op elkaar ingespeeld. Leuk om met veel mensen samen te zijn die ook een voorliefde hebben voor ambachtelijk en puur eten. Hierdoor ontstonden er al snel leuke gesprekken met andere tafelgenoten.

Olmenhorst PUUR diner - de gerechtenEn dan natuurlijk het eten. De start begon goed met de amuse en ook het eerste voorgerecht (lam) was erg goed qua smaakcombinatie. De soep die hierna volgde was verrassend lekker. Deze was gemaakt op basis van topinamboer (aardpeer) en was krachtig en vol van smaak. Het tussengerecht bestond uit de zeebaars die eerder op de avond werd getoond. Deze lag op een bedje van risotto, spinazie en een sausje met garnalen. Helaas was de risotto niet helemaal gaar, de vis iets te droog en het geheel te zout. Dit culinaire dipje werd goedgemaakt door het hoofdgerecht. Deze bestond uit een houtskool gegrilde entrecote van Olmenhorst big op truffel vergezeld van aardappeltjes, gele en zwarte peentjes, gepofte knoflook en een saus van bospaddenstoelen. In dit gerecht proefde we de pure smaak waar het allemaal om te doen was. De rokerige smaak van de entrecote was een heerlijke belevenis. De smaak van de aardappeltjes en de andere ingrediënten waren eenvoudig, maar robuust en in balans. Het nagerecht bestond uit een proeverij van verschillende kleine desserts, waar de appelschijfjes in filodeeg uitsprongen. Lekker!

De prijs / kwaliteitsverhouding (€ 37,50 p/p excl. drank) was erg goed. Jammer van het tussengerecht, maar gelukkig werd dat gecompenseerd door de andere gerechten. Dit was een geslaagde avond op een bijzondere locatie met leuke mensen en lekker eten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *