Op deze pagina vind je een overzicht met boeken die zijn “goedgekeurd” door de redactie van Foodish.nl.


Overzicht Nederlandse boeken


Cover van het boek altijd trek van Herman den Blijker en Jaap van Rijn

Altijd trek

Altijd trek is het eerste boek van Den Blijker dat zich niet alleen richt op de thuiskok, maar ook op de tv-kijkers die Herman willen zien. Met de vele stoere foto’s kan de lezer een dag meereizen met de beroemdste tv-kok van Nederland.

Herman is altijd onderweg en blijft nergens lang hangen. Intussen eet, proeft, drinkt en kookt hij, en natuurlijk geeft hij zijn nieuwste recepten weer prijs.

 

Lees ook onze boekrecensie van dit boek.

Auteur(s): H. den Blijker & J. van Rijn
Cover: hardcover
ISBN: 978 90 215 4675 9
Prijs: € 24,95 (Bol.com)


Jamie’s Amerkika

Amerika is het land van fastfood, cola en supersize-porties. Of heeft het meer te bieden? Jamie Oliver reist naar de VS en ontdekt dat Amerika niet één groot land is, maar een bouillabaisse van tientallen volkomen verschillende culinaire werelden.

Het levert hem een fascinerende verzameling recepten op, waarvan sommige zo verrassend zijn dat zelfs de wereldberoemde kok het eerst moest proeven voor hij het kon geloven.

De 100 allerbeste recepten worden in Jamie’s Amerika getoond en uitvoerig beschreven.

Lees ook onze boekrecensie van dit boek.

Auteur(s): Jamie Oliver
Cover: hardcover
ISBN: 9789021546810
Prijs: € 34,95 (Bol.com)


Wat zit er in uw eten?

Wat zit er in uw eten?

De gifgids “Wat zit er in uw eten?” is een bewerking van Will Jansen naar het een Frans gidsje van Corinne Couget.

Schokkende feiten over de e-nummers in onze voeding passeren de revue. De onschuldige consument in de supermarkt lijkt door gifmengers te worden misleid. Aspartaam (E951) dat veel in lightproducten wordt gebruikt is de grootste boosdoener. “Het is puur gif met een lijst van bijwerkingen die variëert van
lichte hoofdpijn tot hersentumoren” aldus de auteur.

Het gidsje is handzaam opgemaakt in pocketformaat zodat iedereen het bij zich kan hebben tijdens het boodschappen doen. De E-nummers staan opgesomd met een uitleg en wat ze in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Groen is ok, oranje is oppassen en rood is absoluut vermijden. De meeste E-nummers staan in het rood.

Auteur(s): Corinne Couget / Will Jansen
ISBN: 907778828X
Prijs: € 9,90 (Bol.com)


Wat is nu gezond?

Wat is nu gezond? herziene editie

Er wordt veel gesproken en geschreven over voeding en gezondheid. Zoveel dat het voor de meeste mensen steeds moeilijker wordt om te bepalen wat gezond is en wat niet. En dat is jammer, want er is best veel bekend over voeding.Martijn Katan beschrijft in Wat is nou gezond? wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. Hij loopt met de lezer de dag door en geeft aan wat bewezen gezond is, wat absoluut een fabel is en waarvan niet bekend is wat het doet omdat er nog geen grondig wetenschappelijk onderzoek naar is verricht.

Dit is een eerlijk boek dat lezers ingredienten in handen geeft waarmee ze zelf de kans op een gezonder leven kunnen vergroten. Want wat er wél bekend is over voeding kan al veel uitmaken voor je gezondheid. Bovendien kun je je moeite en kosten besparen als je alleen die dingen doet waarvan bewezen is dat ze werken.

Auteur: Martijn B. Katan
ISBN: 903513351X
Prijs: € 14,95 (Bol.com)

 


Overzicht Engelse boeken


Food, Inc.Food, Inc.How Industrial Food Is Making Us Sicker, Fatter, and Poorer – And What You Can Do about It; A Participant Guide.

Auteur: Karl Weber
ISBN: 1586486942
Prijs: € 11,99 (Bol.com)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *