De beste biefstuk van Haarlem

Foodish.nl-tip: beste biefstuk in Haarlem

FOODISH.nl is constant op zoek naar culinair verrassingen. Omdat we trek hadden in een heerlijke biefstuk gingen we op zoek naar een goed adres. Al snel kregen we diverse tips over Taverne de Waag in Haarlem.  Dit moest uitgezocht worden.

Restaurant Taverne de Waag is gevestigd in het schitterende monumentale pand De Waag. Hier werd vroeger alle handelswaar gewogen die per schip in Haarlem binnenkwam. Het pand stamt uit 1597 en veel details zijn bewaard gebleven. Binnen is het knus (+/- 30 zitplaatsen) en informeel.

Ik stap op een woensdagavond binnen. Omdat ik had gehoord van de biefstuk, wilde ik die direct bestellen. Dat hoeft niet krijg ik als antwoord: “we zijn er al mee bezig”.  Later wordt mij duidelijk dat Taverne de Waag in Haarlem op woensdagavond alleen biefstuk serveert.

Beste biefstuk

Er was trouwens niet gevraagd hoe ik de biefstuk wilde hebben, dat kon dus interessant worden. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld: de biefstuk blijkt een mooi stuk vlees te zijn met lekker jus, een snee wit brood om door de jus te halen, grote frieten en een royale salade. De biefstuk was goed gebakken (mooi rood) en de jus erg goed van smaak. Het vlees was mals en blijkt bij boerderij de Lindenhoff vandaan te komen. Een heerlijke maaltijd dus. En het mooiste.. de prijs. Alles bij elkaar kost het slechts tien euro. Ik vraag hoe ze het doen voor dat geld. Dit blijkt te kunnen omdat ze er simpelweg heel veel van verkopen. Dat het werkt is te zien, want de taverne zit inmiddels helemaal vol.

Conclusie biefstuk bij Taverne de Waag in Haarlem

Ben je gek op biefstuk, dan moet je zeker een bezoekje aan Taverne de Waag in Haarlem brengen. Een heerlijke biefstuk voor een fantastische prijs. Foodish.nl komt hier zeker terug. Ook een keer op om donderdag, want dan serveren ze (alleen) saté van de Diamand haas met salade en friet voor tien euro. En dan ook een keer op vrijdag, want dan kan je er (alleen) terecht voor gebakken kabeljauw met salade en friet. Ook voor tien euro. Hopelijk zijn de donderdag en de vrijdag dan net zo goed als de biefstuk op woensdag!

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *