Review Puur Diner Olmenhorst 2011

Recensie PUUR Diner 2011 bij de Olmenhorst

Landgoed De Olmenhorst organiseert regelmatig culinaire evenementen, waaronder het PUUR Diner. Tijdens dit diner – midden op het landgoed tussen de appelbomen – staat ambachtelijk en eerlijk eten centraal. FOODISH.nl was vorig jaar aanwezig bij de eerste editie en doet ook van deze tweede editie verslag.

Menu PUUR Diner OlmenhorstTussen de klassieke boomgaarden worden zo’n 50 mensen ontvangen voor het diner. Een luxe en sfeervol ingerichte tent doet dienst als tijdelijk restaurant. Omdat we ook de eerste editie hebben meegemaakt, merken we meteen verschil: de tafelzetting is beter (meer ruimte en stoelen in plaats van banken) en ook de bediening blijkt beter op elkaar ingespeeld.

Het menu (€ 39,50 p/p excl. drankjes) dat op het programma staat, bestaat uit vijf gangen en een amuse.

Het PUUR menu van De Olmenhorst

 

Amuse
Ontvangst met bubbels en oesters
***
Voorgerecht
Salade van de koude grond met licht gegaarde Berkshire lende, truffelmayonaise en chips van truffelaardappelen.
***
Soep
Soepje van portobello en eekhoorntjesbrood, geserveerd met een met bosui gevulde wonton.
***
Tussengerecht
Droog gebakken tarbot op een salade van venkel met een heldere vissaus en een gepofte mini-trostomaat.
***
Hoofdgerecht
Gebakken runderhaas van casconne met drie kleuren peen en een aardappelmousseline van buurman Boer Ham en een rode wijnsaus.
***
Dessert
Een grand dessert bestaande uit vier gerechtjes, gebaseerd op wat er zoal op de Olmenhorst groeit en bloeit.

De gerechten

Presentatie tarbot PUUR Diner OlmenhorstBij het voorgerecht zorgen de chipjes van truffelaardappel (de aardappels komen bij de buren vandaan) voor een echte verrassing: de aardse smaak is voortreffelijk. Hierna volgt een soepje van portobello. Een krachtige bouillon. Misschien iets te zout, maar wel erg lekker en goed op smaak.

Vervolgens bezoekt Chef ten Broeke alle tafels en hij presenteert vol trots een schitterende tarbot die zal worden verwerkt in het tussengerecht. De chef neemt de tijd om uit te leggen hoe de vis duurzaam is gevangen. Als het tussengerecht uiteindelijk opgediend wordt, blijkt deze goed qua garing, maar minder op smaak dan de andere gerechten.

Het hoofdgerecht is erg goed. Het vlees is mooi rosé en de bijpassende saus erg smakelijk. De temperatuur was wel iets aan de lage kant.

De gerechten van het PUUR Diner in De Olmenhorst 2011Het grand dessert bestaat uit vier gerechtjes die de Olmenhorst uitbeelden. Deze laatste gang wordt geserveerd door een van de chefs die daarbij het gerecht toelicht. Mooi gevonden, origineel en lekker.

Toch hebben wij een tip voor de volgende editie: maak heel simpel een heerlijke appeltaart van eigen appels volgens grootmoeders recept. Uiteraard begeleid door eigengemaakte slagroom en vers kaneel- of vanille ijs. Dat zou voor ons de perfecte afsluiting zijn van het PUUR Diner.

Conclusie PUUR Diner Olmenhorst

Deze tweede editie van het PUUR Diner was wederom geslaagd. De unieke locatie, de goede ambiance, het lekkere eten en vooral de bewuste keuze voor ambachtelijk en duurzaam, spreken ons erg aan. Als het PUUR Diner volgend jaar opnieuw wordt georganiseerd, dan zijn wij er zeker weer bij.

Lees ook

Puur Diner Olmenhorst 2010

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *