Nespresso Aeroccino

Gebruik van de Nespresso Aeroccino melkschuimer – update

Al eerder schreef Foodish.nl over het schuimen van melk voor een goede cappuccino. Ook bekeken we toen de Nespresso Aeroccino. Een handig apparaatje om melk in te schuimen. Bij intensief gebruik ondervonden we toch wat problemen. Foodish nam de proef op de som en confronteerde Nespresso met onze bevindingen.
We stelden Nespresso de volgende vragen:

 1. Als we de Aeroccino 2x achter elkaar gebruiken, schuimt de tweede keer de Aeroccino slechter. Hoe komt dat?
 2. Op 1 plek op de bodem koekt vaak melk aan. Dat is lastig schoon te maken. Hoe komt het dat het daar aankoekt?
 3. Welke melk bevelen jullie aan voor het beste resultaat?

De reactie van Nespresso

Een reactie volgde snel bij monde van mevrouw Pas van de Nespresso Club. Foodish was aangenaam verrast over het antwoord. Dit was namelijk zeer uitgebreid en inhoudelijk  interessant.

1. Slechter schuim bij de tweede keer schuimen
“Als u merkt dat het toestel te vlug stopt met opschuimen, kan het helpen om tussen twee beurten de kan uit te spoelen met koel water. Dit laat het toestel toe om even af te koelen. Wanneer de interne thermostaat al warm staat, gaat de piektemperatuur sneller bereikt worden en zal de garde vroeger stoppen met draaien.”<

2. Aankoeken
“In dit geval is het voornaam er zorg voor te dragen dat de met teflon beklede binnenkant van de kan na elk gebruik schoongemaakt wordt met enkel water en een zachte doek. Schuursponsen kunnen het oppervlak beschadigen in die mate dat melkresten in de krassen achterblijven en aankoeken.”

3. De melk
“Het vetgehalte van de melk is het beste tussen 1.9 en 3 gram per 100ml. Dit kunt u nagaan op het etiket van de fles. Als u melkschuim maakt met melk met een laag vetgehalte, zal u merken dat de kwaliteit van het schuim sterk varieert. Een belangrijke bijdrage aan stevig schuim wordt geleverd door de eiwitten in de melk. Bij verse melk zijn deze al 36 uur na botteling sterk gereduceerd. De eiwitten in UHT-melk (redactie: lang houdbare melk) beginnen pas te degenereren na het openen van de verpakking. Ook bij UHT-melk zullen de eiwitten twee dagen na het openen van de verpakking sterk gereduceerd zijn. Indien u ervaart dat het melkschuim van mindere kwaliteit is, kunt u best eens nagaan of het resultaat beter is na het aanvullen van melk uit een pas geopende fles of brik. Ook melk van rond of op de versheidsdatum kan minder goed opschuimen. De melk die u aanvult is op koelkasttemperatuur, dit is, rond de 5°C. Tot slot: sojamelk kan ook een verrassend goed resultaat opleveren.”

Conclusie Nespresso Aeroccino

De Nespresso  Aeroccino blijft een handig apparaat om snel melk mee te schuimen. Uiteraard is de melk een van de belangrijkste factoren voor goed schuim. Toch blijft het irritant dat twee keer schuimen achter elkaar vaak niet goed gaat omdat het apparaat al warm is en zichzelf dan te snel uitschakelt. Ook het schoonmaken blijft lastig en het gebruik van het (verleidelijke) schuursponsje blijft daarbij taboe om erger aankoeken te voorkomen. Zie ook de eerdere post van Foodish over de Nespresso Aeroccino.

Laat Foodish.nl in de comments weten hoe jij het beste melkschuim maakt.

74 antwoorden
 1. Peter van der Burg
  Peter van der Burg zegt:

  Ben sinds 3 jaar Arecino gebruiker en kan het bovenstaande onderschrijven. Bij mij ging de Arecino echter al na enkele jaren kapot. De Nespressoclub stelde zich wat hurks op en legde in zalvende bewoordingen uit dat dit kon, inderdaad wat snel en vervelend was, maar dat we buiten garantie zaten en dus KK. Ook coulance kende de Nespressoclub niet. Ik ga toch naar een ander machientje kijken.

  Beantwoorden
  • Els
   Els zegt:

   Onze eerste Nespresso was stuk binnen een halfjaar. De huidige brandt aan en de teflonlaag is inmiddels beschadigd. Nespresso zegt dat dit aan ons ligt. Het apparaat kan niet tegen aangebrande melk! Jammer dat de melk zo makkelijk aanbrandt

   Beantwoorden
 2. Pesan
  Pesan zegt:

  Na 2 jaar en regelmatig gebruik is het echt wel over met een Aeroccino. Ik krijg nu alleen nog maar een acceptabelle schuimlaag als ik het apparaat eerst 10 minuten in een koelkast plaats ! Lijkt mij niet echt de bedoeling…
  De koffie apparaten zijn over het algemeen goed, maar de Aeroccino is absoluut geen Nespresso kwaliteit.

  Beantwoorden
 3. Mieke
  Mieke zegt:

  Wij hebben sinds gisteren een magimix plus aeroccino, de aeroccino kan het zo 5X achter elkaar doen en ondanks dat ik het laat afkoelen, schoonmaak enz. vertikt hij het dan zomaar, even later is er niets aan de hand en doet hij het weer. Meer mensen met dit probleem? verdraaid lastig!

  Beantwoorden
 4. Neeltje
  Neeltje zegt:

  Dank voor jullie ervaringen en mijn besluit staat nu vast: niet kopen. Jammer, want ik had er zin in.
  Zeker als Nespresso zich niet prettig opstelt ga ik dit apparaat voorlopig niet aanschaffen!

  Beantwoorden
 5. ineke van den heuvel
  ineke van den heuvel zegt:

  wij zijn helemaal niet blij met onze Aeroccino.
  soms schuimt hij, maar vaker verwarmt hij alleen de melk, deze schuimt dan niet. Waar ligt dit aan??
  maak hem goed schoon. graag reactie
  vriendelijke groet,
  Ineke van den Heuvel

  Beantwoorden
 6. Max
  Max zegt:

  Ik heb de aeroccino nu een half jaar en hij bevalt best op een paar puntjes na.

  Pluspunten: heel erg veel schuim, bijna te veel zelfs. Melkschuim wordt goed warm. Aangezien ik vrij kleine kopjes cappuccino zet, kan ik voor 4 koppen in een keer opschuimen.

  Minpunten: de teflonlaag is waardeloos. Na het eerste het beste gebruik koekte de melk al aan, en er is zwaarder geschut nodig dan een zachte doek om de aangekoekte laag weg te krijgen, Inderdaad, als je met een schuursponsje werkt, zitten er gelijk krassen in de laag. De eerste de beste goedkope tefalpan doet het veel beter!

  Soms schuimt de melk niet of nauwelijks. Ligt soms aan de melk zelf (oud, niet koel genoeg). Komt ook regelmatig voor als ik het apparaat heb schoongemaakt, mogelijk door restjes afwasmiddel.

  Tip: Als je geen schuim genoeg hebt, druk dan een paar seconden op de knop, deze licht blauw op, en het apparaat gaat schuimen zonder te verwarmen. Zo kun je soms toch nog een mooie hoeveelheid schuim krijgen, als de melk zelf goed is. Je moet hem wel zelf uitzetten door nogmaals op de knop te drukken.

  Conclusie: Ik ben dik tevreden over het apparaat, alleen jammer van die waardeloze teflon laag.

  Beantwoorden
 7. Sabine van Maanen
  Sabine van Maanen zegt:

  Wij hebben nu ongeveer sinds 1 jaar deze aeroccino. We zijn heel blij met het schuim. We gebruiken volle melk van AH en dat geeft prima schuim.
  Echter: we hebben nu het probleem dat, als we hem aanzetten (en we houden de hoeveelheid echt in de gaten), het spriraaltje elke keer eraf springt. Dan moet je hem optillen, het lampje gaat uit en opnieuw proberen. Dat kan wel 3,4 keer gebeuren. Ineens lukt het dan wel weer. Erg irritant. Jammer, want de schuim is fantastisch!
  Groeten, Sabine van Maanen

  Beantwoorden
 8. Joep
  Joep zegt:

  Heb een nieuwe aeroccino gekocht, klopte prima. En dan na 5 dagen doet hij het opeens niet meer. En de dag erna opeens weer wel. En dan weer niet. Waardeloos natuurlijk. Prijs kwaliteit daarom totaal niet in verhouding.

  Beantwoorden
 9. Marjan
  Marjan zegt:

  Ook wij hebben nu een ruim anderhalf jaar een Nespresso Aeroccino. Is echt het beste apparaat wat ik tot nu toe heb gehad. Maar het grootste nadeel is dat die ineens niet meer doet. Niets doet die meer. Avond ervoor gewoon nog gebruikt en nu niks meer. Nu lees ik dat die ook gemiddeld maar 2 jaar meegaat. Dat vind ik best prijzig voor zo’n apparaat.En ik hoef dus ook niet bij Nespresso aan te kloppen. Een slecht zaak voor zo’n produkt. Ondanks dat die zulke goeie melkschuim maakt koop ik er niet nog eentje. Vind het een beetje te prijzig om er maar ruim anderhalf jaar mee te doen. Niet zo slim van Nespresso!
  Groetjes Marjan

  Beantwoorden
 10. Bill
  Bill zegt:

  heb net dezelfde issues met de Nespresso Aeroccino als hierboven vermeld. apparaat werkt soms helemaal niet, en dan ineens weer wel. teflonlaag is van een zeer povere kwaliteit, en melk koekt dus aan, zelfs als je deze zeer zacht (enkel doek en water) reinigt. mijn toestel is nu anderhalf jaar oud, en werkt helemaal niet. kortom, prijs/kwaliteit is allesbehalve in orde, en zeker niet conform met het kwaliteitsimago dat Nespresso probeert neer te zetten. ik ben een Nespresso fan maar raad dit toestel ten zeerste af. waardeloos.

  Beantwoorden
 11. h.a.devries
  h.a.devries zegt:

  De Nespresso melkschuimer slaat bij mij veel te vroeg af, geen schuim en geen warme melk. Moet het apparaat dan telkens opnieuw starten. De Teflon laag is van slechte kwaliteit, niet goed schoon te krijgen. Geen service van Nespresso.
  Apparaat ziet er mooi uit maar werkt slecht en is duur.
  Advies: koop een ander merk

  Beantwoorden
 12. Juan
  Juan zegt:

  Sinds enige jaren hebben we de Aeroccino in gebruik.
  De bovenstaande klachten dat de kwaliteit van het schuim niet constant is herken ik ook.
  Heb nog nooit een schuurspons o.i.d. gebruikt maar ook bij mijn Aeroccino blijven er resten aan de teflon bodem kleven.
  Ik moet dan met extra koud water en een schone droge theedoek de resten verwijderen.
  Doordat de interne thermostaat na enige tijd te vroeg uitschakelt is de kwaliteit niet 100 % van het melkschuim.
  De beste melk is de lang houdbare melk.

  Ik denk niet dat ik nog eens een keer dit apparaat zou aanschaffen.
  Bij de Kijkshop worden alternatieve en veel goedkopere opschuimers verkocht.

  Beantwoorden
 13. Kees
  Kees zegt:

  Ik heb ook zo’n ding.

  Voor gebruik spoel ik even met koud water. Koude halfvolle melk uit de kolekast erin. Niet boven het streepje uitkomen. Ik zet hem aan. Gaat automatisch uit na 70 seconden. Bij onvoldoende melkschuim even op de koude stand weer aanzetten (knop 2 sec indrukken). Dan na een seconde of 20 is melk en schuim prima.

  Kopje spoel ik eerst om met heet water. Hierdoor is de cappuccino warm genoeg. Niet te heet want dat hoort niet volgens de Italianen. Cappuccino hoor je direct te kunnen drinken.

  Ik hem hem nog niet zo lang maar hoop dat hij wel wat langer dan 2 jaar meegaat……

  Beantwoorden
 14. van der Heijden
  van der Heijden zegt:

  Wij zijn ook in het bezit van zo’n melkopschuimer na enkele keren hadden ook wij dat de teflon laag aankoekt en niet meer weg ging alles geprobeerd, maar hij doet ut weer na 1.5 jaar intensief gebruik.
  Mijn dochter heeft hem een half jaar en doet het nu al niet meer woensdag maar even naar Nespresso en kijken wat ze voor haar kunnen doen? Weet iemand of de service goed is?

  Beantwoorden
 15. van der Heijden
  van der Heijden zegt:

  Ja wij zijn vandaag naar de Bijenkorf in Eindhoven en mijn dochter kreeg vrijwel meteen een nieuwe melkopschuimer die een 1/2 jaar oud was maar je moet wel een aankoopbon hebben , Dus bij Nespresso is de service uitstekend.

  Beantwoorden
 16. Daniel
  Daniel zegt:

  En ook mijn Aerocino doet het sinds het weekend niet meer. Schuimt nog wel maar verwamt niet meer. Zojuist de Nespresso klantenservice gebeld. Mijn apparaat is van 26 mei 2009 en is dus 2 weken buiten de garantie. Je kunt wel raden wat ik als antwoord kreeg…. :-(

  Echt slechte zaak hoor. Ik ga vanmiddag nog even langs de Bijenkorf in Eindhoven en mijn probleem daar voorleggen. Want ik vind de service van Nespresso echt waardeloos. ‘Sorry meneer, u valt 2 weken buiten de garantie. We kunnen helaas niets voor u betekenen’. Kom op zeg!!!!

  Beantwoorden
 17. Daniel
  Daniel zegt:

  zo ik heb weer een nieuwe… Via de Bijenkorf heb ik een nieuwe kunnen krijgen met korting.. het kostte mij nog 44,71 EUR maar toch. Ik heb een nieuwe en vind de service bij de Bijenkorf gewoon goed hoor.

  ik ben weer blij en kan weer genieten van mn Nespresso masjien :-)

  Beantwoorden
 18. Tan
  Tan zegt:

  De eerste paar maanden deed mijn aeroccino het prima maar na 6 maanden had ie er geen zin meer in. Het spiraaltje sprong eraf, de helft van de melk bleef gewoon melk, en uiteindelijk draaide het spiraaltje helemaal niet meer. Gebeld met Nespresso en die hebben onmiddellijk een nieuwe verstuurd. Binnen 1 dag in huis! Dat noem ik service. Ik hoop overigens dat dit niet betekent dat het een bekend probleem is en de kans groot is dat ik over 6 maanden weer met hetzelfde probleem zit…

  Beantwoorden
 19. Ivor
  Ivor zegt:

  Ik heb de aeroccino nu 3 jaar en ook een als kado gegeven aan mijn ouders.

  Apparaat van mijn ouders :
  Na +- 1 jaar ging de eerste kapot bij mijn ouders, netjes vervangen. Na +- 8 maanden ging deze nieuwe ook kapot. Weer vervangen, nu door een nieuwer model. Maar… ook deze is na zo’n anderhalf jaar kapot gegaan.

  Mijn apparaat:
  Ik had iets meer geluk, de eerste overleefde 1 1/2 jaar. Vervangen door het nieuwe model. Maar ook deze is inmiddels kapot.

  En ja… na 2 jaar zit er geen garantie meer op, geen coulance, niets!!

  Daarnaast koekten beide modellen erg snel aan, na zo’n 3 maanden 2maal daags gebruik. Ook al werden ze na ieder gebruik met een microfiber doekje schoongemaakt na het omspoelen.

  Ook de garde sprong er na zo’n 6 maanden regelmatig vanaf met als resultaat half opgeschuimde melk die te warm is om nogmaals te schuimen.

  Ik vind 65,- voor een levensduur van 1 1/2 – 2 jaar erg slecht!!

  Beantwoorden
  • Marco
   Marco zegt:

   Bij mij springt de garde er ook steeds af. Ik los het als volgt op:
   Bij het aanzetten houdt ik mijn vinger (als niemand het ziet) of de achterkant van een vork oid net boven de garde.
   Bij het aanzetten springt ie dan omhoog tegen mijn vinger aan. Dan zet ik m uit en weer aan en gaat ie weer als een dolle.

   Beantwoorden
 20. FoodieFriends®
  FoodieFriends® zegt:

  Heel herkenbaar allemaal, met name de zeer matige teflon bodem waar halfvolle melk na een keer gebruik al aankoekt. Erg irritant, omdat aangekoekt melkvet natuurlijk niet met maar een zachte doek schoon te maken is.

  Maar da’s de enige (weliswaar grote) min, want na enkele jaren dagelijks gebruik werkt ie nog steeds. Overigens hebben we gemerkt dat de kwaliteit melkschuim wisselend is, maar meestal acceptabel… zeker als je de deksel er af laat en het melkniveau wat hoger inschud dan staat aangegeven.

  Helaas is er geen andere merk melkopschuimer met een vergelijkbare prijs en betere kwaliteit, dus wil je niet een rip uit je lijf betalen, dan zit je erigenlijk vast aan deze.

  Maar goed, er zijn nog meer dan voldoende verbeterpunten voor deze melkopschuimer.

  Beantwoorden
 21. elly van hees
  elly van hees zegt:

  Ik heb een nespresso aeroccino nog geen 8maanden en hij werkt meestal niet. Het spiraaltje springt er iedere keer af
  en dan probeer ik het nog 2 a 3 keer en ga dan maar weer over op koffiemelk .
  wat een duur en waardeloos apparaat! En nog wel van mijn schoonzoon kado gekregen,niet leuk zo,n slechte melkopschuimer!!!

  Beantwoorden
 22. Miranda
  Miranda zegt:

  Nespresso aeroccino: + geeft vol schuim
  + kan ook chocomelk of warme melk
  – melk koekt beetje aan
  – net te weinig voor 2 lattes

  Opeens draaimechanisme defect, warmde nog wel op…

  TIP: even met hete fohn op onderkant beker richten,laten afkoelen, en hij doet het weer!

  Hopelijk werkt deze tip bij iedereen.

  Beantwoorden
 23. Erik
  Erik zegt:

  Ik ben wel tevreden met de aerocino.
  Het schuim is het probleem niet bij mij.
  Mijn probleem is de teflonlaag, daar koekt zeer regelmatig de melkresten aan. Het schoonkrijgen is een ramp.
  Iemand een tip?
  Verder vind ik het een heerlijk apparaat met prima schuim.
  Ik gebruik de langer houdbare magere melk van de Aldi of AH

  Beantwoorden
 24. Hellen
  Hellen zegt:

  Gebruik de aerocinno al jaren tot volle tevredenheid! Was het opschuimertje kwijt en kreeg van nespresso gratis toegestuurd al 20 jaar vaste klant van hun altijd tot tevredenheid geholpen! Top koffie en bedrijf!

  Beantwoorden
 25. alex
  alex zegt:

  ik heb de aeroccino sids 11-2008 en ben zeer tevreden.
  De lichte aanzet van melk ; ik maak de meelk houder van binnen schoon met een simpele afwasborstel,no probleem.
  Voor chocomel, eerst de cacao in de melk oplossen! half volle melk.
  Ik gebruik voor mooie dikke schuim sjamelk!! Perfect.
  Geen groene schuursponsje voor schoonmaken ,het is geen betonmixer!!?? lijkt mij erg logisch

  Beantwoorden
 26. Lisa
  Lisa zegt:

  Mijn aeroccino deed het na bijna twee jaar ineens niet meer. geen schuim. Nespresso gebeld,(22-11-2011) mijn aankoopbon heb ik gelukkig bewaard(20-12-2010), kopie van de bon opgestuurd en sinds gisteren heb ik een nieuwe aeroccino. Service van NEspresso is perfect en ik geniet weer van m’n koffie. Over aankoeken nooit problemen gehad. Ik spoel het om met koud water en maak de binnenkant droog met een stuk keukenpapier, perfect gewoon! En gebruik vanaf het begin melk van “Friesche vlag”, VOLLE houdbare melk.

  Beantwoorden
 27. Céline
  Céline zegt:

  Ik woon in Nederland maar heb mijn aeroccino gekocht in Antwerpen. Na 30x gebruik begon hij onderaan te lekken.
  Bij Nespresso in Nederland kon men me niet verder helpen omdat ik de aankoop had gedaan in Antwerpen. Toen ik na x tijd weer in Antwerpen was daar naar Nespresso gegaan. Garantietermijn was verstreken, dus apparaat kon bij het vuilnis. Service van Nespresso liet me hierbij te wensen over!!!
  Wil nu weer een nieuwe kopen maar als ik het gros van bovenstaande reacties lees heb ik mijn twijfels.

  Beantwoorden
 28. Miranda
  Miranda zegt:

  Ik heb de Aeroccino nu een jaar of 3 en hij doet het nog steeds prima. Als het schuim minder wordt dan ligt dat bij mij altijd aan de melk, die is dan op of een dag voor de uiterste houdbaarheidsdatum (ik gebruik halfvolle melk van AH). Schoonmaken doe ik met een sponsje met een metalen schuurlaagje, even onder de kraan een paar keer heen en weer en dat voldoet prima. Ik hoop dat hij nog lang meegaat, want ik maak er overheerlijke latte mee.

  Beantwoorden
 29. thea
  thea zegt:

  Sinds kort weigert mijn melkopschuimer, moet de knop wel 15 keer indrukken eer de melk warm en opgeschuimd is. Heeft iemand ervaring met dit soort klachten? Kan het zijn dat de thermostaat stuk is?

  Beantwoorden
 30. thea
  thea zegt:

  Mijn melkopschuimer, de Aeroccino, is stuk,14 keer aanzetten en dan nog is de melk niet warm en opgeschuimd, kan het zijn dat de thermostaat stuk is en zo ja waar vind ik onderdelen? Heb reeds gegoogled maar helaas zonder resultaat.
  Wie biedt mij een oplossing?

  Beantwoorden
 31. Y.Koops
  Y.Koops zegt:

  Heb de Aeroccino nu 2 jaar op mijn Citiz&Milk en ben uitermate tevreden! Het melk-aankoekprbleem is opgelost wanneer je hem schoonmaakt met een “wondersponsje”deze kraseen niet maar verwijderen wel hardnekkig vuil heel gemakkelijk. Na veel frustratie omdat we hem maar niet schoon kregen heeft de wonderspons zelfs een hardnekkige aangekoekte melkplek verwijderd. Nu 1 x per dag even het sponsje erdoor en de Aeroccino blijft als nieuw van binnen dus het resultaat blijft ook absoluut geweldig!

  Beantwoorden
 32. Danielle
  Danielle zegt:

  Ook hier een aeroccino die er opeens geen zin meer in had na drie jaar…..
  Bij ons zit hij “vast” aan het koffieapparaat (magimix citiz). Maar hij schuimt de melk nog wel, alleen wordt het niet warm. Ik ga straks maar eens een mail sturen naar Nespresso, maar zo te kezen hoef ik daar niks van te verwachten….. Jammer, want ik drink geen “gewone” koffie, alleen soms cappuccino en dat is zonder melkschuimer lastig te maken…..

  Beantwoorden
 33. henk
  henk zegt:

  Zijn al een paar jaar zeer tevreden over het apparaat. Steeds vaker kwam het de laatste voor, dat het radertje met het veertje niet goed draaide en veel lawaai maakte. De laatste dagen ging het steeds fout. Ik vermoedde dat door slijtage het veertje de bodem raakte. Ik heb dit opgelost door een kunststof ringetje strak over het uitstekende gedeelte van de bodem aan te brengen.
  Nu raakt het veertje de bodem niet meer en de opschuimer werkt weer perfect!

  Beantwoorden
 34. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Wij gebruiken de nespresso melkschuimer zeer veel. Op zich een prima ding.Alleen ongelofelijk slechte aanbaklaag! Wij moesten na ca. 14 dgn al met de blote vinger ter voorkoming van poetsschade de aanbrandresten vd bodem afwrijven. Wij kregen een nieuwe vd St.Nicolaas. En …ja hoor, brand op dezelfde plek aan. Maakt niet uit wat voor melk er in gaat.
  Vraag: weet iemand een bedrijf dat anti-aanbaklagen kan herstellen /opnieuw aanbrengen? bvd

  Beantwoorden
 35. Harrie
  Harrie zegt:

  Hallo, van mijn twee maanden oude Aeroccino begint regelmatig het lampje te knipperen nadat-ie enige tijd schuim heeft geproduceerd. Wie weet wat dat is? Schuim is meestal wél oké en warm.

  Beantwoorden
 36. Eric
  Eric zegt:

  Ik gebruik de aeroccino al jaren. Geen enkel probleem tot nog toe. Soms schuimt de melk niet, maar dat ligt dan vaak aan de melk, voor een goed resultaat: houdbare volle melk.
  Gisteren ging mijn magneetje kapot, roest is waarschijnlijk de oorzaak. Nu nog op zoek naar een nieuw magneetje.
  Na iedere schuimbeurt even water uit de quooker er overheen en hij is zo schoon…

  Beantwoorden
 37. Marlies
  Marlies zegt:

  Dit gaat mijn 5de melkopschuimer worden in 4 jaar tijd. De aeroccino klopt de melk niet meer op. Ik behandel het volgens de voorschriften en gebruik de juiste melk. Al 4 keer dit probleem. Garantie is verlopen. Ik vind het de koffie geweldig maar het wordt zo wel een duur kopje cappuccino.

  Beantwoorden
 38. a.van deel
  a.van deel zegt:

  Allemaal helemaal waar, ik heb al het tweede spiraaltje maar nog niet altijd schuim, soms ineens wel! Dat aankoeken is ook waar maar ik zet er meteen een laagje water in na gebruik. Ik zou hem nooit meer kopen, veel te duur voor de kwaliteit!

  Beantwoorden
 39. Jaap
  Jaap zegt:

  Wij hebben de Aeroccino al geruime tijd. Af en toe malheur. Niet alle soorten melk schuimen even goed. Belangrijk is de thermostaat na ieder gebruik af te koelen met koud water (goed spoelen). Aangekoekte melk krijgen wij weg door azijn te verwarmen in de Aeroccino met de opschuimer. Nu het probleem -op vakantie nota bene- dat de melk van een op andere moment niet meer opschuimt. Niets helpt tot nu toe helaas. Misschien de föhn-methode zoals hierboven beschreven??

  Beantwoorden
 40. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Ikheb de Aeroccino al 5 jaar. Vrijwel in het begin al problemen met de teflonlaag helaas. Melkschuim wel altijd goed en stevig. Gebruik lang houdbare volle melk van AH. Sinds kort beginnen problemen met opschuimen. Geen stevigs schuim meer en temperatuur van de melk is niet echt warm. Denk dat thermostaat het heeft begeven. Toch nog 5 jaar plezier van het apparaat in tegenstelling tot het gemiddelde van 2 jaar?

  Beantwoorden
 41. Carla
  Carla zegt:

  Ik heb de aerocino van mijn moeder (die overleden is) en al heel snel deed hij het niet meer, aangezien ik er geen bon bij heb….natuurlijk dan ook geen service! De opschuimer verwarmt nog goed alleen draait de “garde” niet meer. Met azijn al schoongemaakt maar dat helpt niet, bovengenoemde fohn methode geeft ook geen resultaat. Iemand nog suggesties? Ik wil het eigenlijk niet zo maar opgeven……
  P.s. Met soyamelk heb je normaal wel geweldig schuim! En dat ondanks dat ik soyamelk zo niet lekker vind. Maar ja dan moet de aerocino het wel doen natuurlijk!

  Beantwoorden
 42. thea
  thea zegt:

  Gisteren zo’n ding in een kringloopwinkel gekocht voor weinig gelukkig.
  Hij stond daar duidelijk niet voor niets: draait goed en geeft mooi schuim maar wordt niet warm, slechts lauw.

  Dus toch maar weer pannetje….

  Beantwoorden
 43. Koos
  Koos zegt:

  Super schuimapparaat, na een paar jaar sprong het magneet eraf als je begon met melk erin. Maar nu gebeld met met nespresso en een nieuw magneetje opgestuurd gekregen voor 5 euro. En doet het weer super! Makkelijk schoon te maken, aanrader!

  Beantwoorden
 44. Leon
  Leon zegt:

  Ik heb de aeroccino nu twee jaar en ik vervang hem nu voor de Senseo milk twister.
  De reden is dat de melk steeds aankoekt en dat het apparaat steeds lastiger is schoon te maken.
  Dat gebeurde al na een paar maanden, ondanks dat ik steeds een zachte doek heb gebruikt en geen schuurmiddelen. Bij aankoop had men mij verzekerd dat de teflonlaag verbeterd was t.o.v. de versie die ik daarvoor had, naar daar heb ik dus niets van gemerkt. Het opschuimen ging overigens al die tijd prima.

  Nu maar een ander merk proberen. Die is in ieder geval een stuk goedkoper en heeft niet die uitstulping op de bodem voor het spiraaltje die het schoonmaken bemoeilijkt.

  Beantwoorden
 45. Sacha
  Sacha zegt:

  Op de kop zonder deksel wegzetten na gebruik! Heeft mijn apparaat goed gedaan deed het in het begin vaak ook ineens niet meer. Het veertje af en toe helemaal ontmantelen, er blijft melk zitten tussen het zwarte randje en het veertje. Topapparaat, nu denk ik wel overleden… Na jaren plezier én aangekoekte bodem aan een kant ;-) mijn man maakt hem zo goed mogelijk schoon met houten spateltje eens in de zoveel tijd.

  Beantwoorden
 46. Laura
  Laura zegt:

  Sinds een paar weken hebben wij de aeroccino-4.
  Wat een onding is dat!
  Melk maat is nauwelijks af te lezen.
  Melk wordt amper warm.
  Bij gebruik houdbare melk (ook net geopend) is het vooral lauwe melk en een schuimlaag van 2 mm.
  En dan is hij ook nog ontzettend lastig schoonmaken, want je moet echt elk onderdeel eruit en eraf peuteren.
  Ik ben weer terug bij mijn handopschuimer. Kost net zo weinig tijd, veel minder ergernis en een schuimlaag van minstens 5 cm.

  Beantwoorden
 47. Marja Berkhout
  Marja Berkhout zegt:

  De aeroccino gebruik ik af en toe. Heb hem nu een jaar in bezit. Kwaliteit van het schuim met speciale capuccinomelk is erg wisselend. Nu stopt de machine enkele seconden na het aanzetten en knippert de rode lamp. Uit en weer aan zetten helpt niet. Op de site van Nespresso geen aanwijzing te vinden voor het oplossen van deze storing; wie weet wat er aan de hand is?

  Beantwoorden
 48. Tineke van Dussen
  Tineke van Dussen zegt:

  Heb dit apparaatje ook, tot redelijke tevredenheid. Nu is echter de garde door mijn eigen fout stuk. Wie heeft er een garde over?

  Beantwoorden
 49. Rian
  Rian zegt:

  Bij aanschaf van meerdere machines is Nespresso niet bereid van de prijs iets af te halen. Dit klinkt als een clubje waar je gewoon volop moet betalen om er bij te horen. Jammer voor ze, wij doen niet mee.

  Beantwoorden
 50. Wen
  Wen zegt:

  Als de aerochino niet schuimt, doe er dan wat vaatwasmachine poeder in en laat het even intrekken met wat warm water. dat is de beste ontvetter. heeft bij mij al meerdere keren geholpen als andere opties (koelen, andere melk etc niet meer hielpen)

  Beantwoorden
 51. Marianne
  Marianne zegt:

  In 2008 de aerocinno nespresso melkopschuimer gekocht. Iedere dag gebruikt. Nu 30 september 2017 maakt hij de melk nog wel warm maar hij maakt geen melkschuim meer. Ik denk dat het apparaat aan het eind van zijn latijn is. Ik koop zeker weer een nieuwe aerocinno nespresso, altijd mooi stevig melkschuim en snel klaar.

  Beantwoorden
 52. m kok
  m kok zegt:

  weet iemand die deze machines kan repareren? Nespresso repareert machines die ouder zijn dan 2jaar niet!!!! Foei Nespresso, denk aan het milieu!

  Beantwoorden
 53. m kok
  m kok zegt:

  Ook mijn Nespresso Aerocinno draaide niet meer Na een zoekaktie op Google kwam ik bij de site : Ifixit. een interessante en zeer duidelijke uitleg over hoe mijn probleem verholpen kan worden . Duidelijke foto’s die per stap worden weergeven. Ik heb zojuist deze exact opgevolgd en nu draait het wieltje, hetzij in omgekeerde richting, weer volop. Tnx Fixit!!

  Beantwoorden
 54. Bea
  Bea zegt:

  Ik ben verbaasd over de klachten! Mijn opschuimer doet het nog steeds zonder problemen en dat al vanaf 2010! In het begin gebruikte ik hem vrijwel dagelijks, de laatste jaren ca 100-150 keer per jaar. Ik heb vrijwel altijd last van aankoeken van de melk. Even laten weken in koud water met wat afwasmiddel, met een zachte doek er door en goed naspoelen en klaar is-ie weer.

  Beantwoorden
 55. Marleen Osman
  Marleen Osman zegt:

  Ik pak hem iets eerder van het verwarmingselement af, en dan is heel weinig melk restart op de bodem van de arrocino! Als hij soms toch noch aanbrand verwijder ik het met de afwasborstel en een klein houten mesje!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *