TV-tip: Food Tech

In het geweld van alle culinaire kookprogramma’s waarin tegenwoordig vooral kandidaten om iets moeten strijden, eindelijk iets nieuws: Food Tech.

Het programma lijkt qua formule enigszins op How It’s made van Discovery Channel waarin uitgelegd worden hoe “dingen” worden gemaakt. In Food Tech gaat presentator Bobby Bognar terug naar de absolute basis van bepaalde gerechten.

Cheeseburger & Fries

Zo laat Bognar in de eerste aflevering zien hoe de verschillende onderdelen van een cheeseburger worden gemaakt, zoals de broodjes, het vlees, de uien (het begint zelfs bij de zaadjes voor de uien) en natuurlijk de augurk en de kaas. Bij de productie van het vlees zien we trouwens hoe de runderen ingespoten worden met hormonen om de vleesproductie te verhogen. In Amerika is dit waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld.

History Channel

Food Tech wordt o.a. op History channel (de link met geschiedenis hebben we trouwens niet kunnen ontdekken) uitgezonden. Of  Food Tech ook in Nederland op de televisie zal verschijnen is ons onbekend. Op YouTube zijn wel diverse uitzendingen te zien. De vraag is echter of deze lang online blijven, omdat het waarschijnlijk om auteursrechtelijk beschermd materiaal gaat.

Meer informatie over Food Tech

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *