Restaurant Le Chris Sandier in Lorgues Frankrijk

Foodish in Frankrijk 3: Culinair genot bij Le ChrisSandier in Lorgues

Tijdens onze reis door Frankrijk vinden we een parel: restaurant  Le ChrisSandier in Lorgues.

Onze eindbestemming in Zuid-Frankrijk was Chateau de Berne. Dit hotel ligt op tien minuten afstand van het dorpje Lorgues. Een typisch Foodish-dorpje: met veel, heel veel verschillende restaurantjes. Een dorpje om dus vaak te bezoeken. Maar welke restaurantjes kies je? Uiteraard van te voren gezocht op internet (restaurant lorgues, review restaurants lorgues, etc.). Dat vinden wij trouwens fijn…. aan het zwembad zitten met je notebook / iPhone / Android en zoeken op internet naar een restaurant voor de avond. Ik sta elke keer weer versteld van de waardevolle restaurant-review-informatie die op internet is te vinden.

Na het maken van een voorselectie begint de eigenlijke zoektocht. Heerlijk in de vooravond door de straatjes slenteren en de sfeer proeven. Waar gaat de lokale bevolking naartoe en hoe zien de bij-het-zwembad-gevonden-restaurantjes er in het echt uit? Laat je trouwens niet van de wijs brengen door uiterlijk. Soms serveren de meest onooglijk uitziende restaurantjes het allersterkste eten. In Lorgues vonden we een parel qua uiterlijk, sfeer en eten:  Le ChrisSandier.

Le ChrisSandier in Lorgues

Le ChrisSandier Frankrijk - LorguesLe ChrisSandier is een klassiek restaurant met een Franse keuken. De bediening is professioneel, maar ongedwongen. De kaart maakte de verwachtingen hooggespannen. De gerechten worden namelijk stuk voor stuk poëtisch beschreven. Bijvoorbeeld een van de nagerechten:

L’alliance gourmande: Rencontre entre le nutella et la banane,
En eclats de cacahuetes, acidule a la framboise, milk shake a la vanille

Dat ongeveer zoiets betekent als:
De hebberige samensmelting: ontmoeting tussen nutella en banaan uitgebarsten in pinda’s, zure framboos en begeleid met een milkshake van vanille.

Alle gerechten die we bij Le ChrisSandier hebben gegeten (we zijn er twee keer geweest) waren verrukkelijk. Het restaurant is aardig aan de prijs, maar het is iedere euro meer dan waard.

In de buurt? Kijk op: www.lechrissandier.com

Bekijk ook de andere artikelen van Foodish in Frankrijk:

1. Genieten van champagne
2: Intieme chambre de’hote
3. Culinair genot bij Le ChrisSandier in Lorgues
4. Wijn proeven  op Chateau de Berne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *