Champagne Frankrijk

Foodish in Frankrijk 1: Genieten van champagne

Foodish.nl bezoekt het  romantisch kasteel Chateau d’Etoges in Frankrijk. Hier weten ze alles van Champagne!

Chateau d'EtogesFoodish begon haar culinaire reis door Frankrijk in de Champagne-streek. In het romantisch kasteel Chateau d’Etoges welteverstaan. Voordat we ons in het culinaire geweld stortten, hebben we eerst de omgeving ontdekt per mountainbike. Goed voor de eetlust. Hierna nog een rondje om het kasteel in een romantisch bootje en hop naar de orangerie waar het restaurant van het kasteel is gevestigd. Uiteraard begonnen we met een goed glas champagne. Om ons heen kijkend waren we niet de enigen. De champagne vloeide namelijk rijkelijk en dat moet misschien ook juist wel in deze omgeving. Misverstand: in de champagnestreek is de champagne niet standaard goedkoper. Wij namen een glas champagne van een relatief goedkope soort. Hadden we de hele fles besteld dan waren we ruim € 69,- kwijt geweest. De narrige Franse ober namen we trouwens voor lief: “U hoeft het niet aan te wijzen, ik kan u horen”.

Qua eten viel onze keuze op het 4 gangen-menu Mathusalem van € 35,- per persoon, waarbij we elk een van de gerechten kozen (een standaard techniek van ons, waardoor we meer gerechten kunnen proeven). Het menu:

Poultry Wings stuffed with Garlic,
Steared Aragula with Pine nut
Endive cooked with honey
***
Saddle of Rabbit with Lemon,
Mashed Potatoes with Olive oil
or
Roasted Sea Bream Filet,
Puréed Cauliflower, Bacon Sauce
***
Trolley of French Cheeses
***

Exotic mousse with coconut,
Mango sorbet, Passion pearls
or
Chocolate delight with meringue
and Orange cream

Het eten was qua opmaak goed verzorgd en – nog veel belangrijker – ook goed van smaak. Eten bij Chateau d’Etoges is ons goed bevallen. Wat wil je ook nog meer: een mooie avond in een bijzondere omgeving met lekker eten en goede champagne.

Meer informatie: Chateau d’Etoges

Bekijk ook de andere artikelen van Foodish in Frankrijk:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *