Smullen: Confit de Canard uit blik
Confit de Canard zijn gekonfijte eendenboutjes die heerlijk smaken en makkelijk zijn te bereiden.
Konfijten is een methode om vlees te conserveren, waardoor je het lang kan bewaren. In dit geval worden tamme eendenboutjes heel langzaam gegaard in ganzenvet. Hierna worden de eendenbouten samen met het ganzenvet ingeblikt. Op zich heb ik liever verse producten, maar ik maak graag een uitzondering. Confit de Canard (typisch Frans) is waanzinnig lekker en het staat zo op tafel.
In Nederland niet zo makkelijk te krijgen, of vaak veel te duur. Er zijn wel diverse Nederlandse webwinkels die het verkopen maar het makkelijkste is toch om familie, vrienden of kennissen die op vakantie zijn in Frankrijk, opdracht te geven een paar blikken mee te nemen ( +/- € 12,- per blik met 4 pootjes).
Confit de Canard kan je op verschillende manieren bereiden / verwarmen. Direct uit blik, ziet het er misschien niet aantrekkelijk uit, maar geloof mij het smaakt heerlijk! Ik ben aan de slag gegaan met de oven:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet het blik 10 minuten in heet water, zodat het ganzenvet smelt.
- Maak het blik open en leg de boutjes met het vel naar boven in een ovenschaal.
- Laat er een beetje ganzenvet overheen lopen.
- Plaats de boutjes 15 minuten in de oven en vervolgens 10 minuten onder de gril zodat het velletje lekker knapperig wordt.
Zet het blik in warm water om het vet te laten smelten
Doe de boutjes in een ovenschaal
Laat wat van het vet over de boutjes lopen
Smullen maar
kunt u mij zeggen waar ik de blikken confit de canard kan kopen in nederland?
Bij de frankrijkwinkel kost hij 12,75, een beetje te gek
Beste Mieke, ook Foodish heeft nog geen goedkoop adres in Nederland gevonden. Wij vragen in ieder geval altijd aan vrienden die op vakantie naar Frankrijk gaan, om blikken voor ons mee te nemen. Uiteraard leent een vakantie in Frankrijk zich ook prima om zelf heel wat blikken met eendjes mee terug te nemen. Als je veel blikken inslaat, controleer dan wel altijd de datum, zodat je zeker weet dat je ze lang kunt bewaren.
Tot voor kort kocht ik regelmatig een blik confit de cuisse de canard bij AH voor 13,95. Helaas in mijn AH uit het assortiment.
bij albert heyn kosten de blikken 15,00 euries
best voordelig er zitten er 4 of 5 poten in.
koop je kabeljauwhaas voor 4 personen ben je al gauw 20 euro kwijt.
voor 3 euro per stuk heb je een bieflap tegenswoordeig haha
Bij de Albert Heijn, staan meestal bij de knakworsten in de buurt
Beste Mieke (en Rogier),
Na lang zoeken heb ik afgelopen zaterdag bij de Makro in Dordrecht, Confit de Canard gekocht.
Het was er zowel in blik als vacuüm verpakt (in ganzenvet) te koop. Wel prijzig, n.l. 13,25 euro per blik en 4,60 euro in vacuümverpakking, ca. 2 maanden houdbaar.
Hi Ann hebben jullie de eendjes al gegeten?
Groet, Rogier
Yes!!!!
Met dank voor jouw handleiding om het klaar te maken!
In mei gaan wat vrienden naar Frankrijk en zij nemen natuurlijk een paar blikken mee.
Groeten, ook van Cor
Er is een webwinkel die naast heel veel andere Franse gerechten ook Confit de Canard verkoopt van Labeyrie, voor € 12,50 per blik van 4 stuks. In tegenstelling tot de Frankrijkwinkel is het overigens een A-merk en niet ‘premier prix’. Bovendien is maar iets duurder dan in een hypermarché in Frankrijk (daar betaal je ook al snel zo’n €11 à €12) en het scheelt het inschakelen van vrienden/familie en/of het zelf slepen met blikken.
Zojuist een blik (door vrienden meegenomen) confit met 5 Cuisses opengetrokken en opgegeten. Heerlijk!
Naast deze Canard aardappelen in ganzenvet langzaam laten bakken. Ook hebben wij diverse soorten paddestoelen lanzaam laten garen in het vet ….. mischien niet gezond maar wel heel erg lekker … dan maar en paar jaar minder!!!
Ik lees nergens dat jullie het vet bewaren:
Zet het blik in een verwarmde oven, laat het vet smelten, leg zoals hierboven bescheven de eend in een ovenschaal en doe je ding.
Het vet:
Het resterende vet in kleine plastik bewaarbakjes gieten.
Dit is in de vriezer maanden te bewaren.
Iedere keer als je aardappelen bakt, smelt je een stuk vet mee in de koekenpan.
Veel plezier!!!!
Oh Oh wat lekker en wat kun je vrienden op bezoek voor een diner(tje) een geweldige verrassing bezorgen!
Als hierboven door Rogier beschreven maak ik ze ook klaar.
In januari gaat het laatste blik eruit! Eind April naar Frankrijk (caravan vakantie) en eerste werk is nieuwe voorraad kopen.
Met wijn en deze blikken is het gewicht van de combinatie weer aardig op peil.
Maar goed de Hollandse aardappelen zijn op!
Eet smakelijk! Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar aan allen
Dirk
t
Heerlijk allemaal!
Ik ga voor kerst 4 eendenbouten zelf konfijten. (van te voren) Ze gaan 24 uur in een ovenschaal onder het Ganzevet in de oven op 60 graden. Dit is de kern temperatuur van de bouten. Vervolgens laat je ze afkoelen en kun je ze op eeen later tijdstip op bakken of in de oven klaarmaken zoals dit hierboven is beschreven.
Fijne dagen allemaal
Confit de Canard wordt ook verkocht bij de Hanos groothandel in blikken met 4 bouten. Groet.
In deze maand is de confit te koop voor 8,99 bij de meeste vestigingen van Dekamarkt!!
Bij de Dekamarkt zit er geen ganzevet in het blik , maar eendevet, smaakt even goed erg lekker.
Er staat op het blik gedrukt : Cuisses de canard, graisse de canard, sel.
Eet smakelijk.
Nog even een aanvulling op bovenstaande nr.13.
Voor de liefhebber hier de fabrikant link.
http://www.larnaudie.com/fr/boutique/produit/id/64
En het is echt eerlijk eendevet.
We hebben hier zogenaamd overlast van ganzen , maar waar blijft het vet?
Jongens, de hanos verkoopt ze ook in blikken van 10 cuisses
Het water loopt me in de mond. Waar kopen jullie je blikken (als je niet in Frankrijk bent, natuurlijk)?
Hallo Joor,
Zie de reactie van Miranda: de Hanos blijkt ze te verkopen en je kan online bij diverse winkels terecht.
Groet, Rogier
ik heb vandaag 2 blikken gekocht met 5 boutjes bij de DEKA voor slechts 10.99 ! Vorig jaar ook steeds gekocht dus ik ga weer inslaan voor het komende jaar.
Coudray Ozbolt is een Franse kweker van eenden en ganzen die heerlijke confits maakt. Hij heeft al meerder medailles op het Concours Général Agricole van Parijs gewonnen voor de kwaliteit van zijn producten. Wat duurder dan in de supermarkt maar niet te vergelijken !
Ik heb zojuist bij de Dekamarkt te Alkmaar 4 blikken aangekocht.Deze kostten maar 11 Euro per stuk .Wij gaan genieten
Per blik 12.50gr
Ik wil confits de canard eten met kerst – wat is lekker en feestelijk voor erbij?
Twee blikken met elk 4 a 5 pootjes bij de DEKA (aanbieding) gekocht met recept van een van de klanten. Daar staan wel ingredienten op maar niet de bereiding er van.
Zullen proberen eruit te komen.
Vroeger wel in Frankrijk gegeten op terrasjes, was toen erg lekker, maar ben vergeten hoe het eruit zag en wat je erbij kan eten.
Groet Dick
Helemaal gelukkig. Bij Deka 2 blikken gekocht 9.95 p.st.Het vet gaat in plastic bakjes voor de gebakken piepertjes. Fijne dagen!!!!!!1
Lidl in Frankrijk verkoopt ook deze blikken en die waren van de week in de aanbieding 5,50€ met 4 canards erin…. dank voor alle tips ik ga met de kerst smullen..!!
Trouwens verse eendenborst kost bij Lidl in Frankrijk ook maar 10,99€ per kg….
Confit de canard staat gewoon in de schappen van de Kings almarkt Rembrandtweg , nummer weet ik niet maar vanuit Amsterdam is de winkel in de bocht van een kleinschalig winkelcentrum.De Kings is een delicatesse supermarkt en voor lekkerbekken een must om eens geweest te zijn.Voor de goede orde ik heb geen belang bij de Kings ,ben alleen een zéér tevreden klant.
Het is idd geen goedkoop product,vooral precies doen wat op de gebruiksaanwijzing staat.
Voor verse confit de canard kan je gewoon bij de poelier terecht ( meestal vacuüm verpakt) dit vind ik eerlijk gezegd lekkerder.
Eet smakelijk,Ric
Kings almarkt in Amstelveen was ik vergeten te vermelden
Gewoon op de zaterdagmarkt op de lindengracht in Amsterdam, alle maten verkrijgbaar…
De Confit de Canard kan je het beste kopen bij een
Inter Marche winkel in zuid en midden Frankrijk.
Volgens het personeel van de winkel is het eigen huismerk
met 4 a 5 pootjes voor € 8,10 het beste!
eet smakelijk!
Hi Rogier!
Van het weekend een blik Confit de Canard van vrienden gekregen. Bij het op zoek gaan naar een recept kwamen we bij jou terecht! Erg toevallig en leuk! Bedankt voor het aangeven hoe te bereiden. Volgens mij wordt het smullen! :-)
Groet, Saskia
Hi Saskia,
Wat grappig! Laat je even weten of jullie het lekker vonden? Ben erg beniewd.
Groet, Rogier
Kijk eens op http://www.versuitdegers.nl . Niet alleen eendenbout, maar ook de beste (verse) knoflook van Nederland!
Bij “Vers uit de Gers” in Scheveningen is altijd volop Confit de Canard in voorraad maar dan wel wel van eenden die vrij rondgelopen hebben op kleine Franse boerderijen,
Geen dierenleed dus maar een (h)eerlijk product!
Dit is gewoon de lekkerste en (h) eerlijkste die er is!! Altijd voldoende in voorraad omdat 50% van de klanten de Franse nationaliteit hebben.
Juist terug uit Frankrijk ( Dordogne ) bj Lidl en Aldi voor 4 bouten 6,??€ betaald
hoi bij lidl in frankrijk kost een blik met 4 poten €6.25
en ze zijn echt heerlijk
Vorige week gekocht bij de sligro. Bon al weggedaan, dus weet niet meer precies de prijs. Rond 22 euro.
Nog niet bereid, volgend weekend gaan we ze gegrild serveren aan vrienden met o.a. geroosterde aardappeltjes en div. grove groenten.
We kochten op de Jaarbeurs in Gent een blik :CONFIT DE CANARD 5 CUISSES Hiervoor betaalden we 26 Euro.
Nogal prijzig denken we.
Morgen dienen ze (of een deel ervan) voor ons middagmaal.
Bereidingswijze zullen we moeten opzoeken op Internet, want op het label staat alleen: “faites griller au four” en nog wat onduidelijke uitleg.
Ter info: Produit artisanal, MAISON ARGAUD;
Het zal wel lekker zijn zeker ?!?!?
En Marc was het lekker?
Groet, Rogier
Dag!
Wat leuk om te lezen dat een ieder zo van confit de canard geniet! Het blijft ook smullen.
Ook ik koop de confit alleen in Frankrijk, tegen redelijke prijzen (het is soms even zoeken, maar goed 8 euro moet lukken). De tijd dat een blik 6 euro kostte is helaas voorbij. Ik kende de Lidl in Frankrijk overigens niet als verkooppunt, waarvoor dank.
En ben je in Frankrijk: neem gelijk een stapel mee, dan kan je wat maanden vooruit. En voor je het weet is het weer vakantie en kun je opnieuw inslaan.
Groet!
Prakkie
Kookblog: http://prakkie.wordpress.com/
wat leuk om al deze berichtjes te lezen. Ook ik heb deze herfts vakantie confit de canard meegenomen bij de lidl voor maar 6,99. Vanavond lekker smullen met inderdaad aardappeltjes gebakken in het zelfde vet smullen.
Ik ga morgen aan de slag, confit de canard met risotto bereid met paddesoetlen en eeen beetje groene asperges. Kan niet wachten. Ik heb mijn blik op de Llindengracht markt in Amserdam gekocht bij een stal met verder heerljke franse worstjes, ciders, pate’s echt geweldig !
Dat klinkt heel erg lekker Pia!
Groeten, Rogier
Ik heb een camping in Frankrijk en bereid daar voor onze gasten af en toe een confit de canard. Ook hier zijn de prijzen zeer verschillend. Koop ik mijn confit direct bij de ferme, die eenden hebben die vrij rondlopen en met goed graan gevoerd worden, dan kosten ze vacuum 5,10 per stuk of in blik 13,50 voor 2 cuisses. Bij de groothandle haal ik grote blikken met 12 à 13 cuisses voor 19 euro (ex TVA 19,6 %) Dat zijn dan eenden die niet een erg leuk leven gehad hebben. De smaak is er eerlijk gezegd vaak niet minder om. Maar ’t is net als met kippen en eieren. Ga je voor de batterij of neem je liever een scharreleend. (plofeenden ben ik nog niet tegen gekomen)
Even nog dit: Canard in ganzenvet ben ik nog nooit tegen gekomen. Op de foto’s hierboven staat op het onderschrift wel ganzenvet, maar op het blik staat graisse de canard : eendenvet
Verkoop Larnaudie Cuisses de canard maigre confites Deka markt in haarlem € 9.90
Buitengewoon heerlijk
Tegen de kerst zijn de blikken te koop bij de Deka en bij Dirk vd Broek voor 9.99. ik ga toevallig vanavond aan mijn laatste blik beginnen. En maak het precies zoals boven beschreven, en het vel moet inderdaad goed knapperig zijn, dat is het allerlekkerste. Ik bewaar het vet ook om een lekker smaakje aan de gebakken aardappeltjes te geven ed. ik laat het eerst stollen in ijsblokvormpjes. Als ik boutjes over heb, maak ik daar Rillette van. Heerlijk op een toastje bij de borrel.
Dank voor je tips.
Groet, Rogier
Dekamarkt verkoopt de blikken niet meer. Bij mijn zoektocht naar alternatief uitgekomen bij http://www.confit-de-canard.nl
Gelijk maar voorraadje gekocht (6 blikken), van Labeyrie, vind ik persoonlijk beter dan de supermarkt huismerken. Redelijke prijs en 2 dagen na bestellen ontvangen. Komende week weer smullen. Traditioneel met gebakken aardappeltjes en haricots verts.
Op http://www.confitdecanardkopen.nl zijn verschillende merken confit de canard verkrijgbaar.
Dank voor je tip.
Via deze site http://www.comtessedubarry.com/ kan je ook diverse heerlijkheden laten bezorgen.
Mooie site http://www.comtessedubarry.com/, maar de confit de canard is hier wel erg duur. Blijf toch bij mijn vertrouwde online adres in Nederland: http://www.confit-de-canard.nl
Beste mensen, bij de dekamarkt zijn volgende week weer blikken te koop. Aanbieding, 9,95! Ik heb er gelijk 2 besteld voor een rustige Kerst zonder kookstress. En eentje voor reserve, want met de kerst mag iedereen aanschuiven,
Ook ik gebruik het oven en grill recept.
Vandaag canard voorbereid zoals beschreven en we hebben zo lekker gegeten dat we nog een paar blikken gaan halen. Goede tip voor de bereiding in oven en grill … perfect!!! Heel erg bedankt
Dank voor je spontane reactie. Erg leuk om te horen dat jullie er van hebben genoten. Zeg het voort :-)
Groet, Rogier
Na de tamme jonge eend van de Lidle (bijna 3 kilo) begin december, met de mannen van de kookclub opgepeuzeld, (Grand Marniersausje erover!) en ’n week later eendenborstfilet (ook lekker en veel minder bewerkelijk) vandaag de gekonfijte boutjes van de Deka. Ben benieuwd.
Heb ’n aantal blikken ingeslagen en de voornoemde mannen getipt: go Deka! En passant ook wat blikken Coq au vin van dezelfde firma (Jean Larnaudie) meegenomen. Zelfde prijs: bijna 10 euro voor 1,240 kilo. Koopje.
Ja, het is er weer bij de Dekamarkt: mijn broer heeft er al een paar gescoord voor me, € 9,99.
Ik zag het bij toeval ook bij AH staan! Le petit Marmiton Cuisses de Canard voor €13.95
Nu zelfs in de bonus voor €10.01!
Dank voor de tip Wim.
Groet, Rogier
Nu ook tegenwoordig gewoon bij de AH te verkrijgen 13,35 euro en in belgie kosten ze iets van 12 euro.
Ook bij de AH XL in Arnhem, niet naar de prijs gekeken,
Groet Marion en Siep
Bij de Albert Heijn in Almelo
De grote ah ’s hebben dit standaard in het assortiment staan.
Even over het VET. Ik heb me door Fransen uit de Gers laten vertellen dat het ganzevet ( eendenvet) van de goede soort is. Dus gebruiken ze het. Wij doen eetlepel vet in de aardappelpuree, in alle aardappelstampotten. En voor de techneuten onder ons: bij het monteren van fiet- of aotobanden, een klein beetje eendenvet op de rand. Super.