Lambermons keuken

De zee proeven bij restaurant Lambermons

Foodish.nl ging eten bij restaurant Lambermons in Haarlem.

Update: begin 2013 is restaurant Lambermons gestopt.

Lambermons: Fruit De Mer Del LuxeWie het culinaire leven in Haarlem kent, weet ongetwijfeld wie Lambermons is. Lambermons zette zichzelf op de kaart met het unieke kooktheater aan het Spaarne. Inmiddels bestaat het kooktheater niet meer (in het voormalige pand aan het Spaarne is nu visrestaurant Imko’s gevestigd). Lambermons is verhuisd naar een prachtige monumentaal pand in de korte Veerstraat. Met de verhuizing is ook het concept veranderd. Lambermons bestaat nu uit een brasserie, restaurant en hotel (suites).

Gisteren hebben wij de brasserie op de begane grond bezocht. De bediening is netjes en het historische pand is modern ingericht. Oud en nieuw zijn volledig in balans met elkaar. Naast de gerechten op de kaart konden we kiezen uit twee menu’s buiten de kaart om. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het plateau Fruits de Mer De Luxe (per 2 personen). Het is een proeverij van diverse schaal- en schelpdieren en Waddenzee pelgarnalen.
Voordat de schaal werd gebracht werd een houten draaiplateau op de tafel gezet. Hierna werden we verrast door de rijkelijk gevulde Fruits de Mer De Luxe. Wat vonden we in de twee schalen:

  • Noorse pelgarnalen
  • Scheermesjes
  • Alikruikjes
  • Kokkels
  • Vongole
  • Neeltje Jans mosseltjes
  • Fine de claires uit de Marrenes (oesters)
  • Noordzee krabscharen

De luxe uitbreiding (extra schaal bovenop de standaard schaal):

  • Gekookte kreeft
  • Koningskrab
  • Krab uit de Barentszzee
  • Speciale Herve Marrenne (oesters)
  • Langoustines

en ter begeleiding

  • Citroen ,wakame
  • Remouladesaus
  • Soja marinade
  • Frambozen sjalot dressing

De schaal was een feest om te zien en een belevenis om alle verschillende smaken uit de zee te proeven. Verrassend lekker waren de scheermesjes de Noorse pelgarnalen, de gekookte kreeft, de Vongole en de mosseltjes. Alleen de krabscharen vielen iets tegen (beetje droog). Kortom een absolute belevenis.

Lambermons: nagerecht aardbeien romanoffHierna volgde het dessert. Eenmaal een Hollands aardbeien Romanoff met vanille roomijs en eenmaal de Gateau chaud. Deze laatste bestond uit een warm chocoladetaartje van pure chocolade met caramelijs. In een woord verrukkelijk. We hebben de avond besloten met een goede cappuccino. En de kosten: in totaal waren we met zijn tweeën € 115,- kwijt.

Conclusie restaurant Lambermons

Lambermons weet opnieuw te verrassen. Onze Fruits de Mer De Luxe was een belevenis en het nagerecht was top. De verhouding prijs/kwaliteit is prima. De schitterende locatie en de mooie inrichting maken het geheel compleet.
Beoordeling eten:

  • Voorgerecht:  –
  • Hoofdgerecht:  8
  • Nagerecht:  9
  • Koffie:   8

Beoordeling overig:  

  • Bediening:  8
  • Sfeer:   8
  • Accommodatie: 8
  • Toiletten:  8,5
  • Prijs/kwaliteit:  8
  • Website:  7 (lastig navigeren ivm. Flash en irritant muziekje dat moeilijk uit gaat)

Restaurant Lambermons
Korte Veerstraat 1, 2011 CL Haarlem
www.lambermons.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *