Almazan Kitchen

Watertanden met Almazan Kitchen

Heerlijke gerechten maken op een vuur midden in de natuur. Wie wil dat nu niet? Op het YouTube-kanaal Almazan Kitchen gebeurt het.

Op YouTube zijn ontzettend veel kanalen te vinden over koken. Heel algemeen, of juist heel specifiek over een bepaald onderwerp. Een YouTube kanaal dat mij mateloos intrigeert is het kanaal AlmazanKitchen. Generaliserend.. dit is het ultieme koken voor mannen: want in de natuur, op vuur en veel mannelijke gerechten. Hier zit ik in ieder geval watertandend naar te kijken. Het roept een sterke emotie op… dit wil ik ook.

Midden in de natuur koken

Het concept van dit kanaal is simpel: gerechten bereiden midden in de natuur met een humoristische inslag. Daarnaast wordt er amper gesproken. Belangrijke mededelingen, bijvoorbeeld de gebruikte ingrediënten, zie je als tekst in beeld verschijnen. Denk bij de omschrijving van de gerechten aan: de beste taco’s, ultieme chili con carne, beste kebab ooit, de lekkerste hotdogs, magisch pompoen nagerecht, etc. De lat wordt dus hoog gelegd.

Almazan Kitchen

Een ander kenmerkend element is dat de filmpjes zo zijn opgenomen dat het rust uitstraalt. De filmpjes zijn gemiddeld 10 – 15 minuten qua lengte en het tempo is laag. Dat dit concept aanslaat, blijkt wel uit het feit dat het kanaal 212.746 abonnees heeft en dat de filmpjes inmiddels al meer dan 12 miljoen keer zijn bekeken.

De mensen achter Almazan Kitchen

In de omschrijving van het kanaal lees ik dat Alex Almazan achter het kanaal zit. Ik zoek contact met Alex om meer te weten te komen.

Alex: “Ik ben zo’n anderhalf jaar geleden het kanaal begonnen samen met mijn oom Boki Almazan. We zijn er mee begonnen omdat we het gewoon leuk vonden. We zijn beiden amateurkoks en we hebben geen culinaire achtergrond. Daarnaast zijn we ook geen professionals op het gebied van video editing. Wel zijn we beiden professionele artiesten. We zijn het filmen als experiment gestart. Eerst met standaard kookvideo’s. Na verloop van tijd kwamen we er achter dat we dit niets vonden. Dankzij deze bewustwording hebben we het concept stap-voor-stap aangepast. Dat proces gaat nog steeds door. Vrijwel elk kookprogramma draait om de chef. Elke chef wil namelijk beroemd worden. Dat vinden wij niet belangrijk. Onze focus ligt echt op het eten zelf en op de mooie omgeving waarin we de gerechten bereiden. We vinden het gewoon te gek om te doen.”

Almazan Kitchen

De laatste 50 filmpjes zijn in de natuur opgenomen. Waar nemen ze de filmpjes op en waar halen ze de inspiratie vandaan?

Alex: “De filmpjes zijn in Servië opgenomen. Inspiratie halen we overal vandaan. Meestal bedenken we pas 30 minuten voordat we gaan filmen, wat we gaan koken.

Almazan Kitchen

Uil

In sommige filmpjes zorgt de aanwezigheid van een uil voor een verassend effect. Hoe zit dat?
“Dat is Mr. Ramsay. Hij kwam letterlijk uit een boom vallen op ons hoofd. Wij hebben hem grootgebracht en is nu onze hoofdchef. Eigenlijk maken we alles voor hem!”

Mr. Ramsay - Almazan Kitchen

Crowdfunding

In de omschrijving van de filmpjes wordt verwezen naar het crowdfunding platform Patreon. Wat willen ze daarmee bereiken?

“Hier zijn we mee gestart om inkomsten te genereren. Hierdoor kunnen we betere materialen aanschaffen. Het doel is om meer video’s te maken en met een betere kwaliteit. We hopen dat we uiteindelijk van onze hobby ons beroep kunnen maken.”

Volg Almazan Kitchen op

(c) foto’s: Almazan Kitchen

1 antwoord
  1. frank
    frank zegt:

    Op een houten vuurtje koken, smaakt overal lekkerder. Niet alleen midden in de natuur. Ik heb het van jongsaf geleerd, maar je kan het thuis vaak niet uitvoeren. Vooral niet als je buren hebt die over de overbodige rook gaan janken.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *