TED Talks over eten

Inspirerende TED Talks over eten

TED Talks zijn inspirerende presentaties van maximaal 18 minuten. Inmiddels zijn er zoveel TED Talks dat ook foodies hun hart op kunnen halen.

TED TALKS

De afkorting TED staat voor Technology, Entertainment, Design. Het is een jaarlijkse vierdaagse bijeenkomst waar bijzondere sprekers worden uitgenodigd om de “presentatie van hun leven” te houden. De presentaties zijn geen zware theoretische verhandelingen, maar toegankelijke onderwerpen met als doel om begrip en bewustzijn te creëren voor een betere wereld.

TEDx
De eerste TED-bijeenkomst was in 1984 in Californië. Inmiddels worden er wereldwijd ook eendaagse conferenties (TEDx) georganiseerd volgens de strenge richtlijnen van TED.

TED Talks over eten

Er zijn al meer dan 2400 TED Talks die je online kunt bekijken. Tussen deze Talks zitten natuurlijk ook de nodige video’s over eten. Via een handig filter kan je de video’s over eten selecteren. Als je graag de Nederlands gesproken Talks wilt zien, voeg dan een extra filter toe. Voor de meeste video’s zijn er trouwens ook ondertitels in het Nederlands beschikbaar.

TED Talks about food

Playlists over eten

Geen zin om het allemaal uit te zoeken? Kijk dan bij de Food-playlists. Hier vind je gerubriceerde TED Talks (playlists) over eten.

Playlist Talks for foodies

Zo is er bijvoorbeeld de playlist Talks for foodies met 9 presentaties, waaronder een verhaal van de chefs Homaro Cantu and Ben Roche die vertellen over hun scheikundige benadering van koken voor hun restaurant Moto. Met: hoe maak je van watermeloen eten dat smaakt naar tonijn? Of de talk van chef-kok Dan Barber, over zijn liefdesverhaal voor duurzaam gekweekte vis in Zuid-Spanje.

TED Talk

Playlist What’s wrong with what we eat

Kijk ook eens naar de playlist What’s wrong with what we eat? Met Talks die je aan het denken zetten over hoe we met ons eten omgaan.

Playlist Plantastic!

Interessante talks over de wondere wereld van planten en groenten vind je onder de playlist Plantastic!

Ben je je enthousiast geworden over het fenomeen TED Talks? Bekijk dan de playlist met de meest favoriete talks.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *