TV-tip: Jamie’s American Roadtrip

Is televisie-serie Jamie’s American Roadtrip de moeite om te bekijken?

Een aantal jaar geleden ontdekte TV-chef Jamie Oliver Italië met een Volkswagen-bus voorzien van keuken. De serie was leuk om te zien omdat Jammie in de huid van de plaatselijke bevolking probeerde te kruipen. Hij proefde, ontdekte en kookte voor de kieskeurige Italianen. De serie (originele titel:  Jamie’s great italian escape) was waarschijnlijk een succes, waardoor er een nieuwe serie is gemaakt: Jamie’s American Roadtrip.

In Jamie’s American Roadtrip gaat Jamie in 6 afleveringen op culinaire ontdekkingsreis door Amerika en probeert hij de Amerikaanse keuken te ontdekken. Dat laatste blijkt niet eenvoudig, omdat Amerika een smeltkroes is van allerlei verschillende immigranten die voor een grote verscheidenheid aan culinaire invloeden hebben gezorgd. Jammie laat veel van deze invloeden zien en hij rekent af met het vooroordeel dat Amerikanen alleen maar fastfood eten. In de zes afleveringen worden de volgende steden bezocht: Los Angeles, Wyoming, New York, Louisiana, Georgia en Arizona.

Toppers voor Foodish.nl zijn de afleveringen Wyoming en Arizona. In de aflevering Wyoming bezoekt Jamie “echte cowboys”. Op het parkeerterrein van een plaatselijk restaurant wordt Jammie verast met een hooivorkfondue. In grote metalen ketels met kokend heet varkensvet, worden steaks bereid. Deze steaks worden geprikt aan hooivorken en in het hete vet gegaard. Deze aflevering laat op een fantastische manier het rauwe leven van cowboys zien. In Arizona gaat Jamie op bezoek bij de Navajo-indianen en maakt hij kennis met hun traditionele keuken. Een keuken die met uitsterven wordt bedreigt, omdat de jeugd massaal wordt verleidt door fastfood.

Conclusie televisie-serie Jamie’s American Roadtrip:

In Jamie’s American Roadtrip geen uitgebreide uitleg van het bereiden van gerechten. Jamie gaat namelijk naast het ontdekken van de eetcultuur, ook (op een luchtige manier) dieper in op maatschappelijke- en culturele problemen (bijvoorbeeld de overstroming in Louisiana, of de Gangs in Los Angeles). Naar onze smaak soms net iets teveel. Toch is deze nieuwe serie – evenals de TV-serie rond Italië – weer absoluut de moeite waard om te kijken.

Meer informatie over Jamie’s American Roadtrip vind je op de Engelse site van Jammie Oliver. Er is ook een boek verschenen over de reis van Jamie Oliver: Jamie’s Amerika, waar de gerechten centraal staan. Lees de boekrecensie die Foodish.nl schreef.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *