Boek Jamie's Amerika

Boekrecensie: Jamie’s Amerika

Boekrecensie: Jamie’s Amerika. Is dit boek de moeite?

Eerder schreven we op Foodish.nl al over de nieuwe TV-serie van Jamie Oliver: Jamie’s American Roadtrip. Gelijktijdig met deze serie is er ook een boek verschenen: Jamie’s Amerika. In dit boek doet Jamie zijn reis door Amerika nog een keer over, waarbij nu de gerechten centraal staan. Foodish heeft het boek gelezen en doet verslag.

Titel: Jamie’s Amerika
Auteur: Jamie Trevor Oliver
Jaar uitgave: 2009
Aantal Pagina’s: 360
Type cover: Hardcover
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 978 90 215 4681 0
Prijs: € 34,95

Het boek (hardcover) is 360 pagina’s dik en bevat zo’n 120 recepten. Evenals de TV-serie is het boek verdeeld in secties. Elke sectie beschrijft gerechten van de plaatsen die Jamie heeft bezocht: New York, Louisiana, Arizona, Los Angeles, Georgia en het Wilde Westen (Wyoming). De beschreven gerechten zijn veelal authentiek met een twist van Jamie Oliver.

De vormgeving van het boek ziet er goed uit. Mooie foto’s en korte achtergrondverhalen die de sfeer van de betreffende omgeving schetsen. Deze sfeerbeschrijvingen zijn ook leuk om te lezen als je de TV-serie niet hebt gezien.

Omdat de Amerikaanse keuken niet blijkt te bestaan en eigenlijk een mix is van allerlei invloeden, zijn de beschreven gerechten ook zeer divers: van kruidige gumbo met vlees tot mad dog-salade. De instructies om de gerechten te maken zijn duidelijk en makkelijk te volgen. Veel van de gerechten zijn voorzien van een bijpassende wijnsuggestie. Daarnaast is elk gerecht voorzien van een grote foto van het eindresultaat, zodat je je daardoor kunt laten inspireren. Ook voor vegetariërs zijn er veel gerechten in dit boek te vinden.

Conclusie boek Jamie’s Amerika:

Als je geïnteresseerd bent in de diversiteit van de Amerikaanse keuken dan is dit boek een goede inspiratiebron. De gerechten zien er goed uit, zijn origineel en zijn voorzien van een duidelijke beschrijving. Een minpunt is dat veel gerechten uitgaan van 4-8 personen (of zelfs meer). Je moet dan alles continu terugrekenen als je het voor 2 personen wilt bereiden. Daarnaast zijn de gerechten niet gerubriceerd, waardoor de desserts of voorgerechten niet bij elkaar zijn te vinden. Dat maakt het onhandig om even iets snel te zoeken. Als je deze minpunten voor lief neemt en je interesse hebt in de Amerikaanse keuken, dan is dit boek een aanrader.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *