Google: recepten vinden bij ingrediënten

Via Google is het een stuk eenvoudiger geworden om recepten te zoeken voor specifieke ingrediënten. Met behulp van slimme filters kan je vervolgens je zoekopdracht verfijnen en bijvoorbeeld zoeken naar recepten die binnen 15 minuten zijn te maken, of recepten met een maximaal aantal calorieën.

Update: deze functie is niet (meer) beschikbaar als apart filter binnen Google.

Als je een ingrediënt als zoekopdracht geeft, bijvoorbeeld onion of ui, dan toont Google in de linker kolom allerlei opties. Klik op More om alle opties te tonen. Klik hierna op de optie Recipes. Google toont dan direct alleen die recepten in de zoekresultaten, die het opgegeven ingrediënt bevatten.

Filters

Ook zijn er filters beschikbaar. Via het filter Ingredients kan je aangeven welke andere ingrediënten het recept mag bevatten. Na het opgeven, wordt direct het zoekresultaat aangepast. Het filter Any cook time maakt het mogelijk om verder te specificeren wat de maximale kooktijd mag zijn. Tot slot kan je via het filter Any calories aangeven hoeveel caloriën het recept maximaal mag bevatten. Via de verschillende filters kan je behoorlijk gedetailleerd zoeken.

Recepten zoeken met zoekmachine Google

Nederlandse recepten

Google zoekt de recepten op verschillende sites, waaronder:

Als je op Nederlandse ingrediënten zoekt, dan krijg je hoofdzakelijk resultaten te zien van de sites http://www.mijnreceptenboek.nl en allrecipes.nl.

Voorlopig is deze functie alleen nog benaderbaar via de Amerikaanse versie van Google. Wanneer (en of) deze optie beschikbaar komt in Nederland is niet bekend. Deze nieuwe functionaliteit van Google maakt het vinden van recepten wel een stuk eenvoudiger. Hopelijk wordt het ook snel onderdeel van de Nederlandse versie van Google en worden er meer Nederlandse sites doorzocht.

In de volgende YouTube video legt Google zelf uit hoe de zoekfunctie werkt (Engels)

 

Zie ook:

•  Zoekmachine bing toont automatisch recepten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *