Epic Meal Time

Epic Meal Time – koken met 70.000 calorieën

Soms kom je van die dingen tegen, waarvan je niet weet wat je er van moet denken en of je er wel iets over moet schrijven. Epic Meal Time op YouTube is zoiets. Eind 2010 verscheen hun eerste filmpje op internet. Het principe is simpel: gerechten maken met zoveel mogelijk calorieën en zoveel mogelijk vet.

In een tijd waar iedereen zich steeds bewuster lijkt te worden van wat je eet, gebeurt hier juist het tegenovergestelde. En het slaat aan, want het YouTube kanaal heeft ruim 6,666,317 volgers en de filmpjes zijn al meer dan 769.565.128 keer bekeken.

TurBaconEpic: 70.000 calorieën en 7 kilo vet

Epic Meal TimeEen van de gerechten is de TurBaconEpic. Dit recept bestaat uit een heel varken opgevuld met 4 kippen in een eend en veel, heel veel spek. De voedingswaarde is ruim 70.000 calorieën en een kleine 7 kilo aan vet! In het filmpje is te zien hoe het gerecht wordt gemaakt en hoe een kleine groep mensen er zich tegoed aan doet. De bedenker – en de kok – van Epic Meal Time is de Canadees Harley Morenstein. In een interview laat hij weten dat zijn creatie vergelijkbaar is met Jackass in de keuken. “Wij houden van vet eten en voordat we het wisten ontstond er een sneeuwbaleffect, waardoor we eindigden met een gerecht bestaande uit vijf vogels in een varken.”

Waarom?

Epic Meal TimeEen interessante vraag die naar boven komt: waarom doen mensen dit (en waarom vinden zoveel andere mensen dit leuk). Is het een fascinatie voor het absurde, is het een verlangen naar overdaad, of gewoon een makkelijke manier om snel te scoren en advertenties en t-shirts te verkopen? Ik schaar dit fenomeen in ieder geval in dezelfde categorie als zoveel-je-kan-eten restaurants en wedstrijden waar het alleen maar draait om zoveel mogelijk te eten binnen een zo kort mogelijke tijd. Voor mij is eten iets bijzonders met respect voor de ingrediënten en de bereiding. Het moet draaien om kwaliteit en zeker niet kwantiteit! Duim omlaag dus, ofwel -1 voor Epic Meal Time.

Zelf een oordeel vellen over Epic Meal Time kan via hun website,  of het YouTube-kanaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *