Review boek: Eten drinken slapen

Boekrecensie: Eten, drinken en slapen

Schrijver Ronald Giphart kreeg van topchefs Jonnie Boer en Sergio Herman een simpele vraag: of hij zin had om mee te schrijven aan een kookboek dat Boer en Herman samen wilden gaan maken.

Het idee was om Giphart – als culinaire onbenul – 336 uur mee te laten draaien in de keukens van de twee restaurants. Hierdoor zou hij van binnenuit echt kunnen ervaren hoe het leven in een driesterrenbedrijf er aan toegaat.

Uiteraard twijfelde Giphart geen moment en liep in totaal 336 uur stage bij de Librije van Jonnie Boer in Zwolle en Oud Sluis van Sergio Herman in Sluis. Het resultaat: een heerlijk lees-kookboek dat een unieke kijk geeft in de keukens van beide driesterren restaurants. Giphart laat de passie van beide chefkoks zien (en van hun teams) inclusief de harde werkelijkheid die komt kijken bij het runnen van een toprestaurant. Op humoristische wijze beschrijft Giphart – die stelselmatig met Hipgart wordt aangesproken in de keuken van Oud Sluis – de dagelijkse gestructureerde hectiek in de keukens.

Cover boek Eten drinken en slapenFragment van Ronald Giphart in de keuken van Oud Sluis:

Met de mooie kant naar boven, zegt Mus en gehaast draait hij zich om. Hij laat mij in dubio achter. Ik pak een mossel en kijk ernaar. Wat is de mooie kant van een beestje dat eruitziet als een boterbabbelaar met acne en een koortslip?”

Titel:  Eten, drinken en slapen
Auteurs: R. Giphart, S. Herman, J. Boer
Jaar uitgave: 2010
Aantal Pagina’s: 224
Type cover: Hardcover
Uitgever: Librije Beheer
ISBN: 97 89085 161776
Prijs: € 34,95

Recepten Jonnie Boer en Sergio Herman

In het boek staan ook diverse recepten van Boer en Herman. Of deze door veel lezers zijn na te maken betwijfel ik, maar het is interessant om te zien hoe je deze fantastische gerechten zou “kunnen” maken.

Conclusie Eten, drinken en slapen

Eten, drinken en slapen is een zeer vermakelijk en interessant boek voor iedereen die meer wil weten over de wereld achter de beste restaurants van Nederland. Het boek is mooi vormgegeven en leest lekker weg. De beschijving van de dagelijkse gang van zaken wordt afgewisseld met schitterende foto’s en heerlijke recepten. Aanrader dus!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *