Restaurant gids 2010

Review: Nationale restaurantgids 2010

FOODISH.nl bekeek de Nationale restaurantgids 2010 en doet verslag.

Aan het begin van dit jaar zijn diverse gidsen en tijdschriften uitgekomen met een overzicht van Nederlandse restaurants. Een van deze publicaties is de Nationale Restaurantgids 2010, uitgegeven door de makers de website Smulweb (geweldige site voor gerechten).
De gids is bijna 800 pagina’s dik en bevat informatie over 1.750 restaurants. De restaurants zijn opgedeeld in provincies, regio en/of plaatsnaam. Van elk restaurant vind je algemene informatie (adres, soort keuken, gemiddelde prijs driegangenmenu, dagen lunch en diner) specifieke informatie zoals parkeergelegenheid, toegankelijk voor gehandicapten, honden wel/niet toegestaan (middels pictogrammen) en een korte omschrijving. Bij veel restaurants is ook een kleine foto opgenomen. De criteria voor opname in de gids: een restaurant moet getipt zijn door een van de Smulwebbers.

 Recensies van restaurants

De omschrijvingen van de restaurants zijn door de redactie geschreven op basis van ledeninput (tips en recensies). De restaurant-overzichten worden afgewisseld door uitgebreide recensies van Smulweb-leden. Dit is informatie die het interessant maakt. Helaas is het aantal uitgebreide recensies (21 stuks) beperkt en zijn sommige recensies gedateerd (7 recensies stammen uit 2008, de rest uit 2009) . Wij vragen ons af hoe lang zo’n recensie houdbaar is.

Ratings

Op de Smulweb-site zijn bij veel restaurants beoordelingen in de vorm van een rating opgenomen. Een gemiddelde van deze ratings zien we niet terug in de gids Dat is jammer, want dat is juist interessante informatie die je wilt weten als je een restaurant aan het uitzoeken bent. We vroegen dan ook aan Smulweb waarom de ratings ontbreken. Namens Smulweb reageert Marketing Manager Meta van den Boom: “Het gaat in het boek om de tips van Smulwebleden en daar wordt geen cijfer aan gehangen. Hiermee wordt voorkomen dat de cijfers te veel op elkaar gaan lijken. Restaurants die niet met elkaar te vergelijken zijn, worden hierdoor dus ook niet met elkaar vergeleken. Een aanbeveling van een Smulweblid is natuurlijk wel impliciet een goede waardering. In totaal hebben we 7.489 tips ontvangen van leden van Smulweb waaruit ruim 1.800 restaurants zijn geselecteerd.”

Pluspunten Nationale restaurantgids 2010

  • Veel beschrijvingen van restaurants
  • Inclusief 42 kortingsbonnen

Minpunten Nationale restaurantgids 2010

  • Weinig uitgebreide recensies die soms ook nog gedateerd zijn
  • Geen ratings

Conclusie Nationale restaurantgids 2010

De Nationale restaurantgids 2010 bevat een uitgebreid overzicht van restaurants. De vermeldingen zijn geen kritische beschrijvingen, maar een omschrijving per restaurant. Wij hadden graag (up-to-date) ratings gezien om een goed beeld per restaurant te krijgen. Het is ook niet geheel duidelijk wanneer elke tip (criteria voor opname in de gids) is gegeven, waardoor informatie gedateerd kan zijn.
De Nationale restaurantgids 2010 is misschien handig voor in de auto als je geen internet in de buurt hebt (hoewel hij dan we wat compacter had mogen zijn) of voor mensen die niet zo makkelijk over internet beschikken en/of liever willen lezen waar een restaurant in de buurt is. Volgens ons is een iPhone-app of een Android-app handiger voor Smulweb. Hiermee zou Smulweb de volledige informatie (waardering en alle recensies) van de site up-to-date aan kunnen bieden in combinatie met locatiebepaling. Zo’n app zoekt een restaurant in de buurt en geeft direct aan wat de Smulwebbers er van vinden!

Meer informatie Nationale restaurantgids 2010

Prijs: € 14,95
Waar te koop: Deze uitgave is niet meer verkrijgbaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *