Cover Altijd trek van Herman den Blijker en Jaap van Rijn

Boekrecensie: Altijd Trek van Herman den Blijker

Altijd trek is geen traditioneel kookboek met alleen gerechten. In altijd trek volgen we chef-kok Herman den Blijker één fictieve dag.

Die dag is door auteur Jaap van Rijn samengesteld uit allerlei culinaire belevenissen die Herman op verschillende dagen mee maakt. Door deze unieke opzet ontstaat er een chronologisch verhaal van één dag vol met culinaire hoogtepunten en gerelateerde gerechten.

Cover Altijd Trek van Herman den Blijker en Jaap van RijnTitel: Altijd trek
Auteur:  Herman den Blijker & Jaap van Rijn
Jaar uitgave: 2009
Aantal Pagina’s: 192
Type cover: Hardcover
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 978 90 215 4675 9
Prijs: € 24,95

Het boek begint ’s nachts (nachthonger) gevolgd door ontbijt, tussendoortje, middageten,in de file, flauwe trek, avondeten, en snacken. Er is ook een toegift in de vorm van een beschrijving van de werkvakantie van Herman op de Caraïbische eilanden (uit de TV-serie: Herrie aan de horizon). Uiteraard voorzien van diverse tropische gerechten.

De recepten

Binnenwerk  Altijd trek (ontbijt)De beschrijving van de gerechten en de stappen die je moet nemen zijn duidelijk beschreven. Ook wordt elk gerecht ondersteund met voldoende foto’s die je helpen om het beschreven eindresultaat te bereiken.  De gerechten zijn origineel en uiterst divers. Wat dacht je van een broodje chocoladetruffel, gefrituurde garnalen met bonitovlokken, asperges hirado, of een chique koffie verkeerd. 

De verhalen

De gerechten worden afgewisseld met interessante verhalen vol met tips en leuke wetenswaardigheden. Bijvoorbeeld een bezoek aan bakker Menno die vertelt over brood, gevolgd door diverse brood-recepten. Of een bezoek bij vissers uit Urk, gevolgd door uitleg over het schoonmaken van een schol.

Conclusie boek altijd trek

Altijd trek van Herman den Blijker & Jaap van Rijn is een mooi boek dat een kijkje geeft in het hectische culinaire leven van chefkok Herman den Blijker. Interessante verhalen, mooie foto’s en lekkere gerechten. Dit is een leuk boek voor mensen die van eten houden en over eten willen lezen. De gerechten zijn niet alledaags en makkelijk om (na) te maken. Zo kom je de dag wel door!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *