Lunch kookworkshop - aan de slag

Verslag lunch kookworkshop bij restaurant Fris

Steeds meer restaurants bieden allerlei soorten culinaire workshops aan. Zo ook Restaurant Fris. Foodish.nl was nieuwsgierig en gaf zich op voor een lunchworkshop in het Haarlemse restaurant. Tijdens de workshop werd door negen deelnemers een 4-gangen lunch bereid onder leiding van chef-kok Jeroen de Zeeuw. Een inspirerende workshop vol passie, gezelligheid en vooral veel culinair genot.

Recepten lunch kookworkshopOp zaterdagochtend worden we verwelkomd door gastheer Lex Gasseling en gastvrouw Sophia Gasseling. Onder het genot van een goede kop koffie (Blanche Dael uit Maastricht) stellen de 9 deelnemers zich aan elkaar voor en natuurlijk aan de chef-kok. Hierna worden we ingedeeld in 4 teams: voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert. Aan de hand van een hand-out en een korte instructie, gaan we aan het werk.

Het menu:

Hollandse garnalen met zuurdesemcrouton (amuse)
***
Gemarineerde makreel met komkommer en quinoasalade
***
Kruidenrisotto met kwartel en geroosterde sjalot
***
Gegrild runderstaartstuk met gepofte trostomaat, pommes fondant en baby paksoy
***
Sinaasappel met chocolade mousse en yoghurtijs

Koffie met friandises

Tips en wetenswaardigheden

Gerechten lunchTijdens de workshop vertelt De Zeeuw (twitter: jeroendeZeeuw) gepassioneerd over zijn vak en geeft hij een stortvloed aan tips. Ook laat hij zien hoe je makreel fileert, kwartels schoonmaakt, vlees op de watergril bereidt en hoe je op de juiste manier risotto gaart. Het lijkt allemaal heel simpel, maar de praktijk is natuurlijk anders. Dankzij de goede voorbereiding van de keukenbrigade en aan de hand van de duidelijke uitleg, is het allemaal goed te doen.

Samen eten

Ondertussen is midden in de zaak is een lange tafel gedekt voor de cursisten en aanhang. In de keuken maakt de chef samen met elk team de gerechten af, waarna elk team zijn eigen gerecht opdient aan de andere cursisten. Details over de bereiding en de ingrediënten worden uitgewisseld. De gastheer en gastvrouw zorgen voor bijpassende wijnen en lunchen ook mee.

Conclusie lunch kookworkshop

De workshop was informeel, gezellig en vooral erg lekker. Het samen bereiden van een mooie lunch onder professionele begeleiding is erg leerzaam. Eigenlijk wil je veel meer informatie van De Zeeuw, maar het is eigenlijk al onmogelijk om alle gegeven details in zo’n korte tijd tot je te nemen. Kortom.. een zeer geslaagde workshop die veel inspiratie geeft en die naar meer smaakt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *