Marocchino uit Milaan

Marocchino – populaire koffie uit Milaan

Onlangs was ik in Milaan. Als koffieliefhebber ga je dan meteen koffie drinken in diverse espressobars. Wat opviel is dat veel mensen een zogenaamde Marocchino bestelden. Ik zocht uit hoe je deze koffie zelf maakt.

Volgens Wikipedia komt de Marocchino oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Allessandria. Er zijn diverse varianten van deze koffie, maar de bestandsdelen zijn altijd: espresso, melkschuim en cacaopoeder. De naam zou herleidbaar zijn naar de kleur. De kleur lijkt namelijk op Marokkaans bruin leer dat rond 1930 werd gebruikt om haarbanden van te maken.

De Marocchino wordt vooral ’s morgens gedronken als energy boost.

Zo maak je zelf een Marocchino

Een Marocchino wordt geserveerd in een espressoglas. Je begint met een espresso, gevolgd door cacaopoeder. Hier giet je melkschuim op, totdat het glad vol is. Tot slot strooi je nog wat cacaopoeder over het melkschuim. Simpel en lekker!

Stap 1: Espresso

Marocchino uit Milaan - espresso

Stap 2: Cacaopoeder over espresso

Marocchino uit Milaan - cacaopoeder

Stap 3: Melkschuim toevoegen

Marocchino uit Milaan - melkschuim

Marocchino uit Milaan - melkschuim

Stap 4: Cacaopoeder over melkschuim

Marocchino uit Milaan - cacaopoeder

rogier
rogier@webmonnik.nl

Culinair blogger met een passie voor eerlijk eten. Weet wat je eet en geniet daar intens van!

Geen reactie's

Geef een reactie