FarmBot Genesis

Je eigen voedsel produceren met de FarmBot Genesis

Af en toe kom je mooie dingen tegen op internet. Dat geldt zeker voor de FarmBot. Het is een slim apparaat waarmee je zelf op een efficiënte manier je eigen voedsel produceert.

De FarmBot is een zelfbouwpakket waarmee je zelf groenten op een slimme manier plant en efficiënt laat groeien. Uiteraard kan je de FarmBot bedienen met een app op je mobiele telefoon. Opgebouwd neemt FarmBot ongeveer 1,5 meter bij 3 meter in beslag. De apparatuur is waterbestendig en roestvrij, dus je kunt het in de tuin laten staan.

Eenmaal opgebouwd gaat FarmBot voor je aan het werk. Via de software bepaal je waar je plantjes moeten komen en hoe vaak deze water moet krijgen. Hierna plant FarmBot de zaadjes. Je hoeft je vervolgens geen zorgen te maken over het geven van water en het verwijderen van onkruid: dit doet FarmBot voor je.

FarmBot Genesis

Crowdfunding

Hoe effectief de FarmBot echt werkt, zal de toekomst leren. Het idee is in ieder geval zeer sympathiek en dat het hele project Open Source is, betekent dat iedereen er aan mee kan werken. Dat maakt de weg vrij voor slimme doorontwikkelingen.

Het project wordt gefinancierd middels crowdfunding. Dankzij dit principe plaatsen geïnteresseerden vooraf een order. Is er voldoende geld opgehaald, dan wordt het apparaat pas in productie genomen. Volgens de website is $100.000 nodig, maar de teller staat al op € 173.465.

FarmBot Genesis

Groenten verbouwen wordt sexy

Als FarmBot goed werkt, dan wordt tuinieren wel heel erg simpel. En dat zou wel eens aan kunnen slaan. Want het is natuurlijk geweldig om je eigen groenten en kruiden te verbouwen met behulp van een….. app. Tuinieren wordt dan ineens wel heel sexy en groene vingers zijn niet meer nodig.

FarmBot Genesis software

Wil je ook je groente verbouwen op een 2.0-manier en heb je hier toch wel een behoorlijk bedrag voor over? Tijdens de crowdfunding-fase betaal je voor de FarmBot ongeveer €3050. Dat is inclusief verzendkosten en belastingen. Volgens de website worden de eerste units vanaf februari 2017 geleverd.

Bron beeld: FarmBot.io

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *