Culinaire trends 2015

Culinaire trends 2015

Wat zijn de culinaire trends  voor 2015? Een bureau voor stockmateriaal laat dit slim zien aan de hand van hun downloadstatistieken.

Op internet zijn diverse websites waar je zogenaamd stockmateriaal (beelden, video’s en geluiden) kunt kopen. Dit materiaal wordt gebuikt voor onder andere websites en tijdschriften. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld geen fotograaf in te huren en kies je het beeld dat al voorhanden is.

Culinaire trends 2015

Als je voldoende materiaal verkoopt en slim registreert waar dat materiaal over gaat, dan kan je daar mooie overzichten van maken en trends signaleren. Doe je het helemaal goed, dan maak je er een zogenaamde infographic van. Dit is een informatieve grafische weergave van ingewikkelde data. Dit is wat het stockfotobureau Shutterstock heeft gedaan voor culinair materiaal dat de afgelopen 12 maanden via hun site is gedownload. Ze hebben de infographic als afbeelding beschikbaar, maar ook als website, met geluid video en beeld.

Betrouwbaarheid

Hoe betrouwbaar deze data is en of het representatief is voor de totale populatie, is natuurlijk de vraag. Ik heb een aantal snelle stijgers ook op Google Trends bekeken en vaak was daar ook een stijging te zien, maar niet altijd. Maar goed, deze infographic zal ook niet bedoeld zijn als wetenschappelijk onderzoek. Het laat wel op een leuke manier culinaire trends zien. En dat is natuurlijk slim van dit stockbureau, want hierdoor komt hun materiaal extra onder de aandacht. Afijn oordeel zelf. Welke trends herken jij?

(c) Shutterstock’s 2015 Food and Beverage Trends

Bronnen:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *