De Thrill Grill in Haarlem

Recensie: Roberts Kranenborg’s Thrill Grill Haarlem

Deze week openende in Haarlem de tweede vestiging van Robert Kranenborg’s burger-keten: Thrill Grill. Foodish.nl is gek op burgers en ging er een hapje eten. Worden mijn hooggespannen verwachtingen waar gemaakt?

De Thrill Grill in Haarlem

Na Amsterdam (Gerard Doustraat 98) is dit de tweede vestiging van de Thrill Grill. Het restaurant is gevestigd aan de Oude Groenmarkt 26-28 in Haarlem. Het interieur oogt modern en gezellig. Het spreekt mij in ieder geval erg aan. Ik kies een plekje aan het raam en heb daardoor een schitterend uitzicht over de Oude Groenmarkt en de Veerstraat. Slim om naast de standaard tafels ook deze plekken langs het raam te maken. Hierdoor loop je ook wat sneller naar binnen als je in je eentje bent en zin hebt om een hamburger te eten.

De Thrill Grill in Haarlem

De filosofie van Thrill Grill

Ik stap om half zes binnen op de eerste vrijdagavond na de opening. Het is al lekker druk. Of dat komt omdat het restaurant nieuw is, door de vakantie, of omdat iedereen nieuwsgierig is, durf ik niet te zeggen. Het is in ieder geval een goed teken. Het personeel is vriendelijk en enthousiast. Ik krijg de menukaart die origineel is verwerkt in een kleine krant. Naast de gerechten wordt ook het concept van Thrill Grill uitgelegd aan de hand van een interview met Chef-kok Robert Kranenborg. De filosofie van Kranenborg is dat alle ingrediënten van topkwaliteit moeten zijn. Van de koe tot het broodje. Kranenborg is de Thrill Grill gestart omdat hij gek is op street food. In Nederland zie je volgens Kranenborg streed food  eigenlijk alleen op Koningsdag. Dat wil hij met de Thrill Grill doorbreken: street food, maar dan in een restaurant.

De Thrill Grill in Haarlem

The Classic Beef Thriller

Ik bestel The Classic Beef Thriller: 100% natural beef from Dutch meadow cows, tomato, lettuce, cheese, red onion, bacon from Brandt & levie and the Classic Thriller Souce on our famous crispy toasted bun. Deze burger kost €7,95. Ik bestel er ook wat Classic French Fries (€3,25) bij en Homemade Mayonnaise (€0,50).

Binnen 10 minuten wordt mijn burger geserveerd. De burger is niet zo groot en ik ben blij dat ik er wat frietjes bij heb besteld en een salade. De presentatie ziet er goed uit: simpel en fris. De burger is mooi medium rare. Hooggespannen neem ik een hap. De combinatie van de smaken klopt. Het spek geeft een lekkere smaak af en het broodje heeft een bite. Het vlees van de burger smaakt goed, maar had van mij wat sappiger gemogen. De frietjes smaken goed en ook de handgemaakte mayonaise is erg lekker: beetje zuur, maar niet té. Tijdens het eten ruik ik af en toe de BBQ-lucht die vrijkomt door de bereiding van de burgers op houtskool in de Spanish Josper Grill. Dat zorgt voor een mooie extra beleving.

De Thrill Grill in Haarlem

Conclusie Thrill Grill Haarlem

De Thrill Grill is een mooi concept: goede burgers met de beste ingrediënten en het vlees op houtskool gegaard. Het vlees van mijn burger had naar mijn mening wat sappiger gemogen om het perfect te maken. Het totaalplaatje klopt in ieder geval en ik kom hier zeker nog een keer terug om een van de andere burgers te proberen.

11 antwoorden
 1. Mark Olij
  Mark Olij zegt:

  Beste Rogier,

  Gelukkig is jouw ervaring beter uitgevallen dan de onze…binnenkomst was prima, mistte alleen nog het glas in de deur en had een zwerver plaats genomen op het terras. Het was vrij druk, maar de sfeer was gezellig. Nadat we aan een tafeltje aan konden schuiven duurde het toch wat lang voordat we een bestelling konden plaatsen…mogelijk door de drukte en de wat onervaren bediening, de trek werd er niet minder om…met z’n drietjes gingen we voor de standaard burger met frietjes en een Ceasar salad met kip…

  Het duurde en duurde en duurde maar, inmiddels merkte we rond ons heen wat onrustigheid van klanten die ook al erg lang moesten wachten…

  Tjonge jonge, na 50 minuten kwam de serveerster aan met 2 hamburgers en de Ceasar salad….de salad zag er werkelijk niet uit waar een stuk kip op was neergelegd die meer weg had van drijfend stuk soja vlees dan van een mooie stukje kip…. En het ging nog verder…; mijn vrouw nam een hap van de hamburger die droog en koud bleek te zijn… Opmerkelijk na 50 minuten…. Toen bleek dat mijn hamburger niet was doorgekomen was ik er helemaal klaar mee. Ik vroeg om de rekening van de drankjes en was niet van plan om het eten af te rekenen, voor mij was dit absoluut een blamage voor een restaurant wat net open is en daarnaast de naam van Robert voert… De nog enig goed werkende serveerster bood keurig haar excuses aan en kon ons volledig begrijpen, we hoefden verder ook niets af te rekenen…

  Zo’n mooi concept, prachtige locatie in Haarlem, goed verbouwd! Helaas zeer matige en onervaren bediening. Dramatische keuken brigade die echt de druk niet aan kan.

  Een juiste training van het personeel en zeker een ervaren kok (desnoods tijdelijk) zou ik sterk adviseren.

  Ik hoop wel dat ze erg goed uitkomen, het is een aanwinst voor Haarlem in z’n goede vorm.

  Mark Olij

  Beantwoorden
 2. Richard Smits
  Richard Smits zegt:

  Vandaag voor het eerst gegeten bij Thrill Grill Haarlem. We hadden caesar salad met pulled pork…een classic chicken burger en een classic burger. Side dish classic fries en fries met truffel olie en parmezaan.
  Pulled porc lekker maar flink.zout. chicken burger had harde stukken. De classic was wat droog. Smaak is ok. Broodje was aan de onderkant zompig. Grappig is dat Robert Kranenborg dit in een kookprogramma ook bekritiseerde bij een kandidaat. Het was ok maar ik heb vergelijkbare burgers gegeten bij bijvoorbeeld Dijkers in de warmoesstraat die eigenlijk beter waren. De fries waren top. Kleine zaken als wanneer ik vraag wat voor smaak heeft de classic sauce wist de bediening niet. Al met al conclusie lekker maar niet echt een goh das echt anders beleving. Misschien moeten ze nog wat opstarten. Ik ga nog wel een keer proberen maar tot nu vond ik het maar matig.

  Beantwoorden
 3. Hermarij
  Hermarij zegt:

  Op zaterdag 13 juni 2015 de zaak in Haarlem bezocht. Hamburger besteld omdat wij wel eens wilde proeven of deze hamburger wel zo speciaal is. Echter wij zijn niet zover gekomen. De bediening is een drama. De een krijgt zijn hamburger en patat en de ander moet wachten want de hamburger is nog niet klaar. Tien minuten wachten en maar een vragen waar de tweede hamburger blijft.
  Na een kwartier kwam er weer een mevrouw om te zeggen dat er waarschijnlijk iets mis is gegaan. Was er klaar mee de reeds gereserveerde hamburger laten staan en afgerekend en weggegaan. We zullen nooit weten hoe die speciale hamburger zal smaken. Ik denk dat als de naam Kranenborg verbindt aan een speciaal zaak je het moet waarmaken. Vraag me af wat er zo speciaal is aan een Kranenburg hamburger als je hier niets van terug ziet. Service is erg belangrijk en je moet waarmaken waar je voor staat.

  Beantwoorden
 4. Erwin
  Erwin zegt:

  Ok mijnheer krahahahanenborg de eerste keer was drama. Koude burger na 40 minuten en de frieten van Noordzee kwaliteit zo zout en koud
  Tweede keer niet beter sorry dit gaat m niet worden

  Beantwoorden
 5. Mark
  Mark zegt:

  Heb daar zaterdag 1 augustus gegeten rond 1830. De bediening was prima, jong en vlot!
  Had een zalm burger gegeten, deze was echt meesterlijk, een dikke plak zalm erop, perfect gebakken) en de saus was ook perfect. We hadden ook een portie friet besteld. De frieten waren niet te pruimen ze waren veelte slap en te vet.
  Ik ga er zeker nog een keer naartoe voor de burgers!

  Beantwoorden
 6. bbq vlees
  bbq vlees zegt:

  Ik ben blij dat ik hier de reviews lees, ik was namelijk erg benieuwd als burgerliefhebber. Misschien volgende keer toch eens een andere tent uitzoeken. Zelf ben ik namelijk ontzettend kritisch als het gaat om burgers, de friet en de service die erbij komen kijken vind ik ook erg belangrijk. Hopelijk doet thrill grill wat aan de reviews en passen zij hun beleid aan, want dan kom ik misschien eens een burgertje proeven :)

  Beantwoorden
 7. Ankie Peters
  Ankie Peters zegt:

  In juli 2015 voor het eerst langs geweest. Ik kon de rare slechte recenties maar moeilijk geloven. Wat een pracht concept! Heerlijke burgers, uiteraard medium gebakken. Verse frietjes (door de open keuken zagen wij hoe ze gesneden werden) en oprechte, vlotte, gezellige bediening! Wij komen er nu geregeld en de spicybeef met avocado is echt mijn favo! The “take away” is ook een prachtidee!!! For the love of burgers

  Beantwoorden
 8. Ann
  Ann zegt:

  Echt slecht!! Wij gaan er nooooit meer eten. Frietjes waren harde stukjes onder uit de zak, 3′.50, salade 4 blaadjes 2 Tom plakjes en saus eroverheen. 8,95, echt schandalig. Hamburger nou niets apart en veel te klein. Het ziet er idd leuk uit, maar boeien het gaat toch om het eten. Een oud gezegde: van een mooie tafel kun je niet eten! Is hierbij wel toepasselijk.

  Beantwoorden
 9. Los Perdos
  Los Perdos zegt:

  De eerst burger bij de Grill was nog rood en koud van binnen had honger zonder klagen opgegeten een maand later nog een geprobeerd toen wel erg gaar droog niet te pruimen dus terug gestuurd uiteindelijk een goed gegaarde burger niet slecht maar ook weer niet super.

  Beantwoorden
 10. rene en debby
  rene en debby zegt:

  side salade was te droevig voor woorden, tafeltjes niet schoon. concept is leuk maar de aankleding van de hamburger was slecht. Ik wilde rauw en mijn vriendin doorgebakken..die van haar was rauwer dan mijn hamburger.. sorry… ik kom er niet meer..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *