TV-tip: Jamie Oliver’s Food Revolution US

In de nieuwe tv-show Jamie Oliver’s Food Revolution US probeert Jamie ongezond eten in schoolkantines te verbeteren.

Een aantal jaar geleden baarde tv-kok Jammie Oliver opzien met een tv-show genaamd “Jamies school dinners”. In deze serie probeerde hij het ongezonde eten in Engelse schoolkantines aan te pakken.

Jamie Oliver’s Food Revolution US

In de nieuwe tv-show Jamie Oliver’s Food Revolution US herhaalt Jamie dit concept, maar nu in Amerika. Om zijn verander-revolutie te starten begint hij in het plaatsje  Huntington, dat bekend staat als de ongezondste stad van Amerika. In 6 afleveringen laat Jamie zien hoe hij Amerika gezonder wil laten eten, waarbij de veranderingen in Huntington moeten bewijzen dat heel Amerika kan veranderen.

Schokkend

Het was te verwachten, maar toch is het weer schokkend om te zien dat ook hier de schoolkinderen  ongezond voedsel krijgen. De ouders en scholen blijken zich nergens druk om te maken, ze weten niet beter, of willen niet beter weten. Waarom zouden ze ook? Het eten is makkelijk te bereiden (lees: op te warmen) en het is schandalig goedkoop. De melk die de kinderen willen en krijgen is gezoet en bevatten even veel suiker als frisdrank. Het is bizar om in een van de afleveringen te zien dat sommige kinderen niet eens een aardappel herkennen. In de serie stelt Jamie zich regelmatig kwetsbaar op, wat laat zien dat hij de veranderingen echt wil realiseren en dat het verder gaat dan zijn tv-show en kijkcijfers.

Jamie Oliver’s Food Revolution US werpt een interessant blik op de eetgewoonten van Amerikanen (vooral kinderen) en laat zien dat het ombuigen van gewoonten (mede onder invloed van bepaalde industrieën) erg lastig is.

Zie voor meer informatie de officiële website: www.jamiesfoodrevolution.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *