Boek Wereldgerechten van Gordon Ramsay

Boekrecensie: Wereldgerechten van Gordon Ramsay

Met de nodige media-aandacht presenteerde chef-kok Gordon Ramsay recentelijk zijn nieuwste boek: Wereldgerechten. Ook FOODISH.nl dook in het nieuwe boek en doet verslag.

ICover boek Gordon Ramsay Wereldgerechtenn Wereldgerechten beschrijft Ramsay gerechten uit tien wereldkeukens: Arabisch, Thais, Amerikaans, Chinees, Indiaas, Spaans, Frans, Italiaans, Brits en Grieks. Ramsay zegt het volgende in zijn boek: “Ik hoop dat deze gerechten u inspireren om uit uw comfort zone te stappen en elke week iets nieuws te proberen.”

Titel: Wereldgerechten
Auteur: Gordon Ramsay
Jaar uitgave: 2010
Aantal Pagina’s: 256
Type cover: Hardcover
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 978 902 154 7459
Prijs: € 29,95

Wereldgerechten in de praktijk

Wereldgerechten Gordon Ramsay parelhoenFOODISH.nl nam de proef op de som en probeerde twee gerechten uit het boek. Het eerste gerecht komt uit Thailand: tom ka gai en het tweede gerecht komt uit Frankrijk: In cider gesmoord parelhoen met gekaramelliseerde appels. De bereiding van de gerechten was aan de hand van de beschrijving vrij eenvoudig. De smaken waren goed. Vooral de tom ka gai was heerlijk in al zijn eenvoud.

In cider gesmoord parelhoen met gekaramaliseerde appels (Frans)

In het boek beschrijft Ramsay diverse exotische gerechten. Gelukkig zijn de gebruikte ingrediënten relatief makkelijk verkrijgbaar, of worden er alternatieven genoemd.

Conclusie Wereldgerechten van Gordon Ramsay

Wereldgerechten van Gordon Ramsay is een mooi vormgegeven boek met schitterende foto’s. Niet alleen van de gerechten, maar natuurlijk ook van Ramsay bij de bereiding van de beschreven gerechten.

Dit boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in verschillende keukens en graag smaken uit vreemde culturen wil ontdekken. Alle gerechten zijn toegankelijk en duidelijk beschreven. Ook is elk gerecht voorzien van een foto zodat direct duidelijk is hoe het eindresultaat er uit zou moeten zien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *