Cannabis koffie smaaktest

Smaaktest koffie onder invloed van cannabis

Aparte manier om je koffie onder de aandacht te brengen: laat mensen cannabis roken en vraag ze daarna om mee te doen aan een smaaktest van je koffie. Film de reacties en zet dit online. Natuurlijk in de hoop dat het viral gaat.

De maker (koffiemerk Moyee Coffee) geeft op YouTube als reden voor de aparte smaaktest:

Onder invloed van cannabis zou je meer smaken en geuren waarnemen. We willen daarmee trouwens Cannabis niet promoten. We zijn Nederlands en opgegroeid met Cannabis. Daarom begrijpen we de wereldwijde discussie tussen de voor- en tegenstanders. We willen simpelweg op een grappige manier aandacht vragen voor – wat naar onze mening de belangrijkste ontwikkeling is in koffieland – FairChain.

FairChain

Volgens de informatie uit het persbericht is Moyee het eerste FairChain koffiemerk ter wereld. De manier van zaken doen met de koffieproducenten zou hierdoor gebeuren op basis van gelijkwaardigheid:

Zo blijft bij reguliere koffiemerken op dit moment slechts 2% van de toegevoegde waarde achter in het koffieland Ethiopië en is het land volledig afhankelijk van ontwikkelingshulp. Doordat Moyee Coffee hun koffie, in tegenstelling tot de meeste koffiemerken, brandt en produceert in het herkomstland blijven de helft van de opbrengsten in handen van de boeren.

Liefhebbers gaan voor vers gebrande boontjes

Echte koffieliefhebbers willen hun koffiebonen het liefste zo vers mogelijk gebrand hebben. Bij FairChain worden de koffiebonen gebrand in het land van herkomst. Daardoor zal er een langere tijd zitten tussen het branden en het gebruik door de consument. Voor echte koffieliefhebbers zal dit een nadeel zijn van het FairChain-concept. Ik leg dit voor aan Sjors Boelaars van Moyee Coffee:

Je hebt helemaal gelijk: onze premium koffies verdienen het kraakvers gedronken te worden. Het liefst vanaf een dag of 8 tot maximaal 8 weken. De koffies die we voor de specialty coffee bars maken en voor het premium consumentensegment, gaat dus of met het vliegtuig vanuit Ethiopië, of wordt in Nederland gebrand. De bulk van de koffie die in Ethiopië gebrand wordt, gaat met het schip naar Nederland en zal een week of 5 na branden in het schap komen als ´medium segment´. Nog netjes als je weet dat het gemiddelde pak koffie in de supermarkt 6 maanden oud is. In het medium segment zit het volume en dus de impact, terwijl de fijnproevers hun verse koffie houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *