Brandt & Levie Hotdogs

Impressie Culy Food Festival 2015

Gisteren bezocht ik aan het einde van de dag het Culy Food Festival op het SugarCity terrein in Halfweg. Een mooie ruwe industriële omgeving dat in het paasweekend volledig in het teken staat van eten. Was het de moeite waard?

Goede sfeer

Wat direct bij binnenkomst opvalt, is dat de sfeer goed is. Ik ben hier op zaterdagavond aan het eind van de dag. Hier en daar zijn workshops, maar deelname is niet mogelijk, omdat alles vol zit.

culy-food-festival-2015-11

Dan maar op zoek naar wat lekkers om te eten. Dat kan prima, want er is van alles verkrijgbaar. Nadeel van etenstijd is dat iedereen honger heeft, waardoor er al gauw lange rijen staan. De grootste rij lijkt te staan voor de foodtruck van Brandt & Levie. Hier kan je twee soorten Hotdogs kopen. Ik sluit aan in de rij en bestel uiteindelijk een naakte Hond. Lekker!

Naakte Hond

Er zijn twee hallen waar het gebeurt. De grote hal heeft een podium waar live muziek speelt, met er omheen diverse eettentjes.

Betalen kan je alleen met muntjes. Deze kosten € 2,50 per stuk. Voor een consumptie betaal je gemiddeld 2, a 3 muntjes, waardoor het allemaal wel vrij prijzig is.

culy-food-festival-2015-04

Conclusie Culy Food Festival 2015

Het Culy Food Festival heeft absoluut potentie. De sfeer is goed en het geeft een fijn gevoel om je te omringen met anderen die ook gek zijn op eten. De diversiteit viel mij wel wat tegen en eigenlijk vind ik het geheel te commercieel (lees: te duur). Ik had meer willen ontdekken, kleine dingen willen proeven en de verhalen achter de producten willen horen van producenten. Misschien dat dit wel overdag wel gebeurde tijdens de workshops, maar dit zou eigenlijk doorlopend op het programma moeten staan. Dus ook op het avondprogramma voor mensen die later op de dag komen. Wellicht een idee voor de volgende editie!

Zie ook:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *