Rode poon uit de rookoven

Rode poon uit de rookoven

Vandaag maak ik rode poon klaar in mijn rookoven.

Verhit de bodem van de rookovenEerder schreef ik al over een kleine RVS-rookoven die ik online heb gekocht. Gisteren was het de hoogste tijd om mijn eerste gerecht te roken in het oventje. Volgens de gebruiksaanwijzing kan je het oventje binnen gebruiken onder de afzuigkap. Omdat het mooi weer was en ik totaal geen idee had hoeveel rook er vanaf komt, heb ik er toch voor gekozen om het buiten te doen op een camping gasbrander. Het gerecht van de dag: rode poon. Een stevige vis die erg lekker en ook erg gezond is.  Omdat het de eerste keer was heb ik geen kruiden gebruikt.  Ik wilde de pure smaak proeven. Het houtmot dat ik heb gebruikt is Alder.

Op de bodem van de rookoven strooi je één eetlepel van de houtmot. Hierop plaats je een lekbakje met daarop een rekje. Op dit rekje plaats je het gerecht dat je wilt roken.  Schuif hierna de deksel over de oven. Ontsteek de warmtebron en verhit de bodem van de oven. Hierdoor zal het houtmot gaan smeulen en de rook afgeven. Na ongeveer 30 minuten op een middelhoog vuur waren de vissen klaar. Een heerlijke pure volle en eerlijke smaak. Dit gaan we vaker doen!

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *