Restaurant Fris Haarlem

Review: restaurant Fris uit Haarlem

Gisteren hebben we gegeten bij restaurant Fris in Haarlem.

Het restaurant is gevestigd op de Twijnderslaan nummer 7. De eigenaren zijn Lex Gasseling en zijn vrouw Sophia. De chef-kok is Frank Schipper (eerder werkzaam bij restaurant De Bokkedoorns).
Toen we ruim een maand geleden (per e-mail) reserveerden gaven we aan geïnteresseerd te zijn in het kreeftenmenu. Je zou denken dat ze dan niet meer wisten maar achter onze naam op de reserveringslijst, stond dit keurig vermeld. In verband met het lekkere weer konden we buiten eten. De sfeer was gemoedelijk en erg gezellig.

Toch nog even in de kaart gekeken, maar uiteindelijk voor het kreeftenmenu (€ 52,50 p/p) gekozen:

Kreeftenmenu restaurant Fris

***

Salade kreeft met avocado, zeekraal en dressing van limoen

Bisque van kreeft met noedels en kreeft

Kreeft met lamsoren, gedroogde tomaat, risotto en saus van Parmezaanse kaas

Gepocheerde abrikoos met panna cotta van vanille frambozen en verveine roomijs

***

kreeftenmenu restaurant Fris

Het aperitief bestond uit een crostini van pastrami-gans en een madeleine (cake) van zongedroogde tomaatjes. Heerlijk de combinatie zoet/hartig. Hierna volgde een cantaloupesoepje (meloen) met Hollandse nieuwe op een bedje van roggebrood en rode biet. De Hollandse nieuwe was tongstrelend en het soepje fris en hartig. Een goed begin.

Met een juiste tussenpoos volgde de Salade kreeft met avocado, zeekraal en dressing van limoen. Het bord zag er prachtig uit en de smaak was ook erg goed. Het enige minpunt was volgens ons de avocado. Deze was vrij vlak van smaak.

Hierna werd de bisque van kreeft met noedels en kreeft opgediend. Erg lekker en goed van smaak. Dit beloofde wat voor het hoofdgerecht.

Het hoofdgerecht bestond uit een halve kreeft. Een lust voor het oog en ook goed qua smaak. Opvallend lekker waren de tomaatjes. De risotto vonden wij qua smaak wel iets te aanwezig/zwaar tov. de kreeft.

Het nagerecht was heerlijk en goed in balans. Er was nog een kleine verassing: de koffie. Deze was zeer goed. Navraag leerde dat deze bij een kleine branderij uit Limburg komt (Wolfstraat).

 
Qua marketing klopt het ook bij fris. Bij het weggaan werd ons gevraagd of we via e-mail recepten willen ontvangen. Tevens kregen we een kortingsbon voor een volgend bezoek  (€ 25,-).  In totaal waren we vandaag met zijn tweeën € 145,- euro kwijt.

Conclusie restaurant Fris

Fris doet zijn naam eer aan. De sfeer is gemoedelijk maar  professioneel. De zaak ziet er netjes uit en de bediening is vlot, prettig en vriendelijk. Het eten is erg lekker en ook de koffie is dik in orde. Hier komen we zeker een keer terug!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *