Recept – gebakken vis in bananenblad
Een goed voorbeeld van een simpel te bereiden en enorm smakelijk gerecht is Gebakken vis in bananenblad.
Dit recept is gebaseerd op een recept uit het boek “Thaise Lekkernijen – ontdek de geheimen van de exotische keuken” van Kit Chan.
Benodigdheden voor 2 personen
- 4 filets van een stevige vis (b.v. 2 gekweekte zeebaars)
- 2,5 dl kokosmelk
- 2 eetlepels rode curry (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels palmsuiker
- 1 halve prei in dunne reepjes gesneden
- 1 halve winterwortel in dunne reepjes gesneden
- 1 halve lente- of bosui in dunne reepjes gesneden
- 1/3 rode peper in kleine stukjes
- 2 bananenbladeren
- 8 cocktailprikkers
Bereiding
Meng de kokosmelk met de rode curry, de vissaus en de palmsuiker. Marineer hierin de visfilets gedurende een half uur. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Verdeel de gesneden prei, winterwortel, de bosui en de rode peper (naar smaak) over twee bananenbladeren. Leg de visfilets op dit groentemengsel en schenk er nog een klein beetje van de marinade over. Vouw de bananenbladeren dicht en zet de randen vast met de cocktailprikkers. Bak de vissen ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn en serveer ze direct in het blad. De vis combineert uitstekend met jasmijnrijst gekookt in water met een scheutje kokosmelk.
De overgebleven marinade kun je prima gebruiken om bijvoorbeeld gewokte Thaise roerbakgroente op smaak te brengen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!