tomaatjes snijden

Kitchen Hacks II: slimme trucs voor in de keuken

Deze week ging de food hack van daveHacks.com als een lopend vuurtje rond in de sociale media. De hack laat zien hoe je met behulp van twee borden razendsnel cherrytomaatjes halveert. Dit illustreert meteen de definitie van een zogenaamde Hack: het is een slimme truc die alledaagse dingen makkelijker maakt. Dat smaakt naar meer en we gingen dan ook meteen op zoek naar andere hacks voor in de keuken.
Al eerder lieten we je diverse keukenhacks zien met als hoogtepunt (voor mij dan) een granaatappel schoonmaken zonder troep. In de tussentijd zijn er veel nieuwe kook- en keukenhacks op internet verschenen. Hoogste tijd dus voor een nieuw overzicht.

1. Cherrytomaatjes snijden als een ninja

Neem een handvol cherrytomaatjes en twee borden. Leg de tomaatjes op het ene bord en plaats het andere bord omgekeerd bovenop de tomaatjes. Met een groot mes kan je nu in één keer alle tomaatjes halveren.

2. Zien wanneer je avocado rijp is

Altijd lastig: wanneer is die avocado rijp. Deze handige instructie helpt je om de prefecte avocado te selecteren.

wanneer is een avocado rijp

Bron: facebook

3. Het kroontje van je aardbei verwijderen

Hollandse aardbeien zijn heerlijk. Toch is het altijd lastig om op een makkelijke manier het kroontje te verwijderen. Deze hack laat zien hoe je dat eenvoudig doet: gebruik een rietje om de aardbei te ontdoen van het groene kroontje.

Het kroontje van je aardbei verwijderen

Bron: fullpunch.com

4. Een taco rechtop laten staan

Maak je wel eens taco’s? Altijd lastig om ze rechtop te laten staan. Vooral als je ze aan het vullen bent. Gebruik een vork en de taco blijft perfect rechtop staan. Ook origineel om zo op te dienen.

Je taco rechtop

Bron: onbekend

5. Een watermeloen eten zonder knoeien

Een rijpe watermeloen is heerlijk. Vooral op warme zomerdagen. Alleen jammer dat vaak je gezicht onder komt te zitten. Met de juiste snijtechniek voorkom je dat probleem.

6. Tomatenpuree maken zonder blender

Wil je tomatenpuree maken van verse tomaten, maar heb je geen blender? Kijk dan naar deze video en je weet wat je te doen staat.

7. Slagroom maken met een cocktailshaker

Je wilt slagroom maken, maar je hebt geen mixer? Is er wel een cocktailshaker voorhanden? Dan maak je slagroom in een handomdraai.

8. Pannenkoeken maken als een artiest

Een ronde pannenkoek is zo 2013. Maak vanaf nu pannenkoeken als een ware artiest. Laat je inspireren en ga los:

9. Je groenten perfect bereiden

Hoe lang met je groeten koken voordat ze gaar zijn, maar niet te gaar? Dit handige overzicht geeft je de juiste handvatten.

Groeten cheat sheet

Bron: Dailyinfographic.com

10. Citroenen persen als een baas

Een citroen door je salade is verfrissend, maar vaak gaat de helft van het sap verloren tijdens het persen. Ook wil je niet de pitjes in je salade hebben. Deze handige hack helpt je om elke citroen op de juiste manier uit te persen. Hoe? Snij de citroen in vijf slimme delen, verwijder de pitten en je perst de citroen op de meest efficiënte manier uit.

11. De perfecte wijn kiezen voor bij je eten

Altijd lastig als je geen sommelier bent. Welke wijn past bij welk eten? Deze handige infographic helpt je op weg. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Wijn en spijs
Bron: bordeaux.com

Meer handige food hacks

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *