De nieuwe jagers

Foodkanaal MUNCHIES brengt vandaag een documentaire uit over de nieuwe Jagers in Nederland.

Deze documentaire is volgens de makers uit interesse voor een nieuwe generatie jagers ontstaan. Felicia Alberding, editor van MUNCHIES: “Jagen is uit de taboesfeer. Steeds meer jonge mensen in de stad willen jager worden, of laten ineens openlijk zien dat ze jagen. Koks willen niet alleen de boer achter hun producten kennen, maar ook de jager rechtstreeks in hun restaurant ontvangen. En het allerliefste willen ze het wild dat op het menu staat zelf geschoten hebben. In plaats van tégen de jacht, keren mensen zich nu tegen de bio-industrie en willen ze de natuur in om hun eigen vlees te schieten. Voor De Nieuwe Jagers hebben we een aantal interessante karakters gevonden die ons laten zien wat voor rol het jagen speelt in hun leven.”

De jagers

In de documentaire die ongeveer 25 minuten duurt, zien we onder andere de koks Noni en Jessica die een jachtcursus volgen om in de toekomst hun eigen wild te kunnen schieten. Daarnaast zien we professioneel jager Sjoerd die fulltime jaagt. Hij levert zijn vlees aan restaurants.

Konijnen uit de stad

Ook maken we kennis met Max. Hij jaagt op dieren in de stad. Zo zien we dat hij (onhandig) een konijn schiet vanuit een busje bij station Sloterdijk. Hij doet dit zonder vergunning en zonder rekening te houden met de jachtseizoenen. Max: “Wat wij doen heeft niets te maken met dierenmishandeling. Als je naar de supermarkt gaat en een stukje kipfilet koopt, heb je eigenlijk helemaal niet door dat het kip is. Het voelt voor mij veel beter om een konijn te eten dat ik zelf heb geschoten, dan dat ik vlees uit de supermarkt eet waar ik niets vanaf weet.”

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *