Binnenwerk boek Meals that get you laid

Boekrecensie: Meals that get you laid

Er verschijnen steeds meer kookboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je moet dus echt iets doen om nog op te vallen. Het boek Meals that get you laid valt zeker op.

Vrij vertaald: Maaltijden waarmee je een vrouw het bed in krijgt. Hoe serieus is dit? Ik bestelde het boek om meer te weten te komen.

Cover boek Meals that get you laidHet boek is prachtig vormgegeven en bevat veel gewaagde foto’s. De inhoud is geschreven met een goede dosis humor die veel mannen aan zal spreken. Dat begint al op de binnenflap met de volgende recensie:

“Wat een Kutboek, welke lul heeft dit bedacht?!”
Feministisch Platform Nederland

Ook het Italiaanse voorwoord van Silvio Berlusconi is goed bedacht. Het boek zit dus vol met leuke details. Zo kan je de losse omslag van de kaft omdraaien, waarna je opeens een boek in je kast hebt staan met de titel: Romantic Poetry of the late 17th century.

Oh ja.. er is ook een Niet geneukt – geld terug garantie. Maar dan moet je wel het een en ander bewijzen.

Inhoud boek : Meals that get you laid

Op basis van de “horoscoop” wordt voor elk sterrenbeeld het ultieme diner beschreven, dat bestaat uit een voor- hoofd- en nagerecht. Ook lees je welke drankjes je erbij moet serveren, welke muziek je moet opzetten en welke verhalen je tijdens het eten moet vertellen. Als je deze stappen exact volgt zit je “goed”. Althans.. volgens de makers van het boek.

Voorbeeld: voor dames geboren tussen 21 januari en 20 februari (Waterman) is de tactiek om misbruik te maken van de horoscoop-eigenschap wisselvalligheid. Dat uit zich een “pittig diner”. De avond start met een Papaja salade met ossenhaas, gevolgd door pittige tigerprawns met knoflook. Tot slot een nagerecht dat bestaat uit een toetje op basis van mango en chilipepers. De voorgeschreven muziek bij het nagerecht kan zijn: Rock on the boat van Forrest, of het nummer Alive van Pearl Jam. De begeleidende drank voor het hoofdgerecht is Grüner Veltliner uit Oostenrijk.

Voor elk gerecht is een compacte beschrijving gemaakt, inclusief boodschappenlijstje, een tijdsindicatie voor de bereiding en een voorbeeld (foto) van het eindresultaat. De gerechten lijken relatief simpel te bereiden, zodat ook onervaren mannen een eind moeten komen. Ben je een “onhandige” man, dan is een keer proefkoken wel verstandig.

Recept Waterman

Extra’s

Achter in het boek zijn handige boodschappenlijstjes te vinden die je uit kunt knippen. Ook geinig is de sectie “impressive” stuff achter in het boek. Dit zijn dingen die je uit kunt knippen en kunt laten slingeren om indruk te maken. Bijvoorbeeld een ticket van een privévliegtuig, of een oorkonde van vrijwilliger van het jaar.

Trailer van het boek:

Kopen of niet?

Het boek Meals that get you laid ziet er vooral mooi uit. Over het concept en de vormgeving is duidelijk goed nagedacht. De gewaagde foto’s, de humor en de tone-of-voice, zal veel mannen aanspreken. De bewering dat het boek daadwerkelijk succes zal opleveren bij de dames op basis van de horoscoop-invalshoek, is natuurlijk onzin. Dat kan ik stellig zeggen, want ik ben een man. Als ik er iets serieus over zou moeten zeggen… het feit dat je met liefde een maaltijd voor een dame bereidt, dat je interesse in haar toont en dat je moeite doet om er een speciale avond van te maken, is de belangrijkste sleutel tot eventueel succes. En je moet daarnaast natuurlijk wel een beetje kunnen koken.

Meals that get you laid is een leuk cadeau om met een knipoog te geven aan een (verstokte) vrijgezel voor zijn verjaardag, of als origineel cadeau voor de feestdagen.

Vragen aan de auteur Marc Bennink

Ik vraag auteur Marc Bennink hoe het boek tot stand is gekomen:

Auteur Marc Bennink“The founding fathers en samenstellers van het boek zijn: Jaap Vliegenthart, Ivar van der Zwan, Otto Jurgens, Esther van der Steene en ik zelf. De eerste drie hebben destijds bij elkaar gezeten en gesproken over meisjes en astrologie.
Meisjes/ vrouwen vinden dit geweldig, mannen verschrikkelijk: zeker als het tegen ze wordt gebruikt in of na een date. Hier lag de basis voor een boek: maak misbruik van de astrologie en nodig vrouwen uit op basis van die astrologie: kortom, je hoeft haar voornaam niet te onthouden, als je maar weet wanneer ze geboren is. Vervolgens werden de eigenschappen van de sterrenbeelden gebruikt om menu’s te bedenken: Ram = avontuurlijk, dus een avontuurlijke maaltijd doet het goed, Stier houdt van status, dus een rijke maaltijd is voldoende, etc. Hier hebben we zelf alle gerechten bij bedacht en grotendeels eerst zelf uitgetest. Vandaar dat het 8 jaar duurde voordat we het boek konden samenstellen.”

En hoe serieus is het boek volgens Marc?

“Serieus? Het boek is een handleiding, die volgens ons helemaal klopt. Ook de meeste vrouwen, die we vroegen vonden dat het grotendeels waar was wat we bedachten en opschreven. Maar ja het blijft een cadeau voor mannen, dus een spreekwoordelijke korrel zout is op zijn plaats.”

Meer informatie boek Meals that get you laid

Cover boek Meals that get you laidTitel : Meals that get you laid
Aantal pagina’s : 144
Type cover : hardcover
Auteurs : Marc Bennink

Te koop bij o.a : Bol.com
Prijs : € 30,00

Uitgever : TGYL publishing B.V.
ISBN : 978-90-822897-0-1

Website : www.mealsthatgetyoulaid.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *