Ca’del Biro in Maastricht

Culinaire verwennerij in Maastricht

Omdat we veel goede verhalen hadden gehoord over het Italiaanse restaurant Ca’del Biro in Maastricht, besloten we er zelf een hapje te gaan eten.

Ca'del BiroAf en toe plannen we een weekendje weg waarbij het diner op vrijdag- of zaterdagavond centraal staat. Omdat we veel goede recensies hadden gelezen over het Italiaanse restaurant Ca’del Biro in Maastricht, hadden we daar afgelopen weekend een tafeltje gereserveerd.

Het restaurant is gevestigd in de Hoogbrugstraat in Maastricht. Het interieur oogt vrolijk, modern en kleurrijk. Omdat het heerlijk weer was konden we eten aan een van de drie tafeltjes buiten.  Er stond ook een bankje buiten waar de eigenaar (we herkende hem van de website) de boel goed in de gaten hield.  De menukaart zag er goed uit, maar uiteindelijk gingen we voor een drie-gangen-menu buiten de kaart om. De amuse bestond trouwens uit een heerlijk aspergesoepje met zalm en een kroketje van parmaham.

Vitello tonato

Voorgerecht: Vitello TonatoNa de amuse kregen we een Vitello tonato, ofwel: dungesneden kalfsvlees  met een tonijndressing, tomaat, kappertjes, basilicum en olijfolie. Het gerechtje was niet alleen een lust voor het oog, maar de smaak was ook tongstrelend. Na de Vitello tonato hebben we genoten van een halve kreeft met een heerlijk sausje. Het hoogtepunt volgde hierna: lam met parelgort en paprika. Het vlees was heerlijk mals en had een zoete (niet overheersende) smaak. Tijdens onze gangen kwam de eigenaar – Huub Biro – geregeld langs om een praatje te maken met de gasten. Een imposante man met een uitgesproken mening en een overduidelijke passie voor eten. Daar zijn wij gek op.

IJssalon Luna Rossa

Heerlijk ijs van Luna RossaTijdens het eten viel ons oog geregeld op de ijssalon (Luna Rossa) aan de overkant van de straat.  Het was er druk, wat een goed teken is. Deze drukte  in combinatie met de gepassioneerde verhalen van  Huub (meester ijsbereider en eigenaar van Luna Rossa) deed ons besluiten om het nagerecht over te slaan om…. jawel de straat over te steken. Dit bleek een meesterzet. Het ijs zag er grandioos en on-Nederlands uit. De smaak was vol en verfijnd.

We willen meer…..

Conclusie Ca’del Biro 

Ca’del Biro is een aanrader als je in Maastricht bent. De gerechten zijn stuk-voor-stuk met passie gemaakt. Ook het ijs in ijssalon Luna Rossa is een belevenis en mag je eigenlijk niet missen.

Zie: www.cadelbiro.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *