Zelf oven chips maken
Als je chips in de winkel koopt, dan is de vraag welke toevoegingen het bevat en in welke olie het is gebakken. Aan “gewone” chips zijn vaak ook smaakversterkers toegevoegd. Wil je “betere” chips: maak dan zelf oven chips.
Koop bij voorkeur biologische aardappels. Denk aan zoete aardappels, of zoals ik heb gedaan: truffelaardappels. Zorg ook voor een goede olijfolie en zeezout, of andere kruiden die je wilt gebruiken. Volg hierna de volgende stappen:
Zelf oven chips maken in stappen
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden;
2. Was de aardappels grondig;
3. Dep de aardappels goed droog;
4. Snij hele dunne plakjes met een mandoline;
5. Dep de plakjes droog op keukenpapier;
6. Smeer een beetje olijfolie op elk plakje;
7. Doe (naar smaak) zeezout (of andere kruiden) over de plakjes;
8. Leg de plakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier;
9. Plaats de bakplaat in de oven voor +/- 5 minuten;
10. Haal de bakplaat uit de oven en draai voorzichtig de plakjes om;
11. Bak de plakjes nog 5 minuten in de oven. Hou goed in de gaten dat ze niet aanbranden.
Experimenteer met kruiden, dikte en baktijden, om je eigen ideale chips te krijgen. Leuk om te doen en heerlijk om te eten!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!