Zelf latte art maken

Zelf latte art maken

Als je de kunst van een goede espresso en cappuccino onder de knie hebt, dan is een logische vervolgstap: Latte Art. Ofwel: figuren maken met melkschuim.

Wil je hier mee aan de slag? Op internet zijn veel handige instructievideo’s te vinden die je op weg helpen. We hebben een kleine selectie gemaakt voor een vliegende start. In twee eerdere berichten schreef ik al over het maken van een goede espresso en een perfect melkschuim voor een cappuccino. De basis van latte art is altijd een goede espresso, perfect melkschuim en heel veel liefde!

Latte art

Latte art betekent letterlijk kunst in het melkschuim van een cappuccino, of van een caffè latte. Figuren worden gevormd met speciale schenktechnieken, of door een pen te gebruiken waarmee je vormen schetst in het melkschuim. Dit noemt men ook wel etching. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van siroop om complexere figuren te creëren

Online latte art workshops

Het is natuurlijk het leukste om een “echte” latte art workshop te volgen bij een goede barista, maar je kan ook direct zelf aan de slag op basis van een van de vele online instructievideo’s. We hebben een kleine selectie van Engelstalige video’s voor je gemaakt:

Uitgebreide uitleg van goed melkschuim maken, schenken en figuren vormen met siroop van chocolade.

Barista Mike Jones legt latte art uit aan de hand van de basisvorm: hart.

Barista Mike Jones legt latte art uit aan de hand van de basisvorm: rosetta.

Barista Mike Jones legt latte art uit aan de hand van de basisvorm: tulp.

Barista trainer Ryan Soeder legt uit hoe je een beer maakt (etching).

Barista trainer Ryan Soeder legt uit hoe je een vlinder maakt met een pen (etching).

Barista trainer Ryan Soeder legt uit hoe je een spiraal maakt (siroop en etching).

Het lijkt heel eenvoudig, maar je zult zien dat het heel veel oefening kost voordat je een simpel figuur maakt. Eenmaal gelukt, kan je mensen verrassen met jouw creaties!

3D latte art

En als dat niet genoeg is, kun je nog een stap verder gaan met 3D latte art. Hierbij voeg je een extra dimensie toe door figuren te maken MET het melkschuim.

Lees ook:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *