Onderweg waar te eten

Onderweg lokale culinaire informatie ontdekken

Op culinair gebied is er via mobiele apparaten (smartphones, iPad, etc.) veel interessante lokale informatie te vinden. Hierbij wordt vaak je locatie als uitgangspunt gebruikt, zodat je automatisch en in één oogopslag ziet wat er allemaal in de buurt is.

Afhankelijk van de app die je gebruikt of de website die je bekijkt, weet je hierdoor direct of een restaurant de moeite waard is om te bezoeken en welk specifieke gerecht je absoluut (niet) moet proberen. FOODISH.nl bekeek een aantal mogelijkheden.

Omdat vrijwel alle mobiele apparaten zijn voorzien van GPS weten ze waar ze zich bevinden. Aan de hand van die gegevens krijg je locatie gebaseerde informatie (location based information) te zien zoals alle restaurants die in je buurt zijn. Als deze informatie is voorzien van recensies en tips van andere mensen wordt het al snel erg waardevol.

Een aantal mogelijkheden (in willekeurige volgorde):

1. Iens

Op de website http://www.iens.nl vind je in formatie van restaurants en beoordelingen van bezoekers. Gebruik je de gratis app van Iens, dan is deze informatie direct zichtbaar voor de restaurants in de omgeving waar je je bevindt. Wel zo handig als je nog twijfelt waar je aan wilt schuiven.

iens

Url: http://www.iens.nl

Apps: Android, iPhone, Windows mobile

2. Recensies op Google Maps

Vrijwel iedereen kent Google Maps, maar niet iedereen weet dat je er ook recensies kunt geven en lezen. Naast de opgegeven recensies, toont Google Maps ook recensies en informatie van o.a. dinnersite.nl, Iens.nl, Smulweb.nl en eet.nu.

Recensies op Google Maps

Recensies op Google Maps

Url: http://www.google.nl/maps

3. feest.je

Feest.je is een sociaal netwerk dat locaties (spots) en evenementen (feestjes) als uitgangspunt heeft. Mensen kunnen online inchecken op fysieke locaties, zodat vrienden kunnen zien waar je bent en wat er te beleven valt. Steeds meer horecagelegenheden belonen mensen die inchecken. Het is dus de moeite waard om altijd even te kijken welke voordelen er zijn.

feest.je

Leuke aanbiedingen (deals) vind je met feest.je

Url: http://feest.je

Apps: Android, iPhone, Blackberry

4. foursquare

Met foursquare kan je ook online inchecken op fysieke plaatsen. Hierdoor zie je direct wie er nog meer is (geweest). Ook is het mogelijk om tips en foto’s te delen. Deze zijn zichtbaar voor andere mensen die ook foursquare gebruiken. Bij veel restaurant vind je algemene tips, korte recensies en informatie over specifieke gerechten. Sommige restaurants belonen gasten die vaak inchecken met kortingen en gratis presentjes.

foursquare

Handige tips op foursquare

Url: http://www.foursquare.com

Apps: o.a. iPhone, Android

5. facebook places

Ook facebook biedt locatie gebaseerde informatie aan in de vorm van facebook places. Op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland.

6. Foodspotting.com

Nog niet zo bekend in Nederland, maar wel veelbelovend: Foodspotting.com. Dit sociale netwerk draait niet  om restaurants, maar om specifieke gerechten. Mensen fotograferen hun gerecht en plaatsen deze op Foodspotting.com met de nodige commentaar. Je kunt mensen volgen en op gerechten en restaurants zoeken. Nu weet je in één keer waar je de lekkerste biefstuk  eet (volgens de bezoekers).

Foodspotting

Url: http://www.foodspotting.com

Apps: iPhone

Conclusie

Lokale informatie zal steeds meer beschikbaar komen. Hierdoor kan je altijd direct ontdekken waar je vrienden zijn, waar je moet zijn voor de lekkerste gerechten en welke culinaire aanbiedingen je niet mag missen. Het is wel jammer dat er verschillende sociale netwerken en diverse diensten zijn, waardoor je niet alle informatie in één oogopslag tot je beschikking hebt. Uiteindelijk zal daar wel een universeel platform voor komen, zodat je automatisch overal aangemeld bent en je direct alle informatie ziet. Belangrijk: vergeet niet om ook zelf informatie te delen. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel handig voor andere mensen!

Ken jij nog andere apps die locale culinaire informatie geven? Laat het weten in de reacties.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Les Arômes en Foodish, Rogier Mostert. Rogier Mostert heeft gezegd: Nieuw artikel op FOODISH.nl geplaatst: Onderweg lokale culinaire informatie ontdekken Zie: http://goo.gl/7EYAz #social #media #apps […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *