Kiprollade

Sappige kiprollade uit de oven

Een heerlijke sappige kiprollade is verschrikkelijk lekker en de bereiding is zeer eenvoudig.

Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk een goede rollade. Het liefst van scharrelvlees, zodat de kip het ook goed heeft gehad. Dit is goed voor de kip en (vrijwel altijd) ook goed voor de smaak!

Benodigdheden: +/- 500 gram (scharrel) kiprollade

Stap 1.
Verwarm de elektrische oven voor op 180 graden.

Stap 2.
Braadt de kiprollade in boter +/- 5 tot 10 minuten in een braadpan, zodat deze rondom een mooi bruin kleurtje krijgt.

Kiprollade aanbraden

Stap 3.
Plaats de rollade hierna zo’n 34 – 45 minuten in de oven. Controleer tegen het einde van de braadtijd met een kernthermometer (insteekthermometer) regelmatig de temperatuur. De rollade is klaar als het binnenste van de rollade 80 graden is.

Kiprollade gaar

Stap 4.
Haal direct de rollade uit de oven en laat deze 10 minuten rusten onder  aluminiumfolie.  Verwijder hierna voorzichtig het netje, snijdt de rollade in mooie gelijke plakken (trancheren) en dien ze op.

Serveer-tip: met gepofte aardappelen en broccoli (lekker simpel, maar erg lekker).

14 antwoorden
  • Rogier Mostert
   Rogier Mostert zegt:

   Beste Margriet,

   Ik zou rauw vlees nooit bevroren verwarmen! Het beste kan je vlees uit de vriezer direct in de koelkast leggen (vergeet niet om het vlees afgedekt in een bakje of schaaltje te leggen om het vocht op te vangen). Geef het vlees hierna de tijd om rustig te ontdooien. Bereid het vlees direct als het is ontdooid.

   Beantwoorden
   • Evert
    Evert zegt:

    Helemaal goed.. Let er wel op de na het ontdooien de kerntemperatuur minimaal 0 graden is. Daarna rondom bruin bakken en dan in de oven tot de kerntemperatuur tussen 70 en 80 graden is.

    Beantwoorden
 1. annemieke
  annemieke zegt:

  Als de oventijd voor 1 kiprollade van 500 gr 35-45 minuten is, wat wordt dan de tijd als ik 2 of zelfs 3 kiprollades wil bereiden in de oven? Ik krijg een groot gezelschap te eten nl.

  Graag zou ik advies willen.
  Bedankt voor de reactie

  Annemieke

  Beantwoorden
  • Rogier Mostert
   Rogier Mostert zegt:

   Hallo Annemieke,

   De exacte tijd is ook afhankelijk van de grootte van je rollade(s). Als je een kernthermometer hebt (zie foto in het artikel) dan kan je dit precies meten en weet je altijd dat je goed zit.

   Succes met je etentje.

   Groet, Rogier

   Groet, Rogier

   Beantwoorden
  • rogier
   rogier zegt:

   Beste Frans,

   Dat is afhankelijk van de dikte van de kiprollade en de stand van de oven. Ga uit van zo’n 30-40 minuten bij een temperatuur van 170-180 graden.

   Groet, Rogier

   Beantwoorden
 2. Rieke
  Rieke zegt:

  beste Frans
  ik wil kip rolade eten op 2e kerstdag, krijg dan gasten , maar heb eerst nog een kerstfeest. kan ik de rolade de dag voor kerst aanbraden in de pan en dan in een ovenschaal in de koelkast bewaren om de 2e kerstdag in de oven te doen ?. of kan ik hem ook eerst braden in de oven helft van de tijd om op 2e kerstdag de rest tijd in de oven te doen ?

  Beantwoorden
 3. Ria de jager
  Ria de jager zegt:

  Kan de rollade van 1250 gram na het aanbraden met de pan in de oven . Ik heb een gietijzeren pan van staub! Moet dan eerst het vet eruit .?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *