Mercado de san miquel in Madrid

FOODISH.nl in Spanje 1 – Spaanse eetgewoonten

FOODISH.nl verbleef een aantal dagen in het centrum van Madrid op zoek naar culinaire hoogtepunten.

Mercado de San Miquel in Madrid - Het gebouwWe bezochten het westelijk deel van Madrid in de buurt Gran Via & Princesa. Uiteraard bekeek FOODISH.nl toeristische attracties als het koninklijk paleis Palacio Real en Plaza Mayor, maar veel interessanter was natuurlijk de zoektocht naar authentieke eetgelegenheden. FOODISH.nl doet verslag van haar Spaanse culinaire avontuur.

Spaanse eetgewoonten

Voordat we verslag doen, even in het kort de Spaanse eetgewoonten: Spanjaarden ontbijten vooral buiten de deur. Het ontbijt is simpel en bestaat uit een kop koffie met een (zoet) broodje. Voor Spanjaarden is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit vindt meestal plaats tussen 13:00- 15:00 uur. Rond 18:00 uur drinken veel Spanjaarden een drankje vergezeld van kleine hapjes (tapas). Het avondeten begint rond een uur of 20:00 – 21:00. Eten en drinken is voor veel Spanjaarden erg belangrijk. Een gewoonte waar FOODISH.nl zich volledig in kan vinden.

Tussendoortje: Mercado de San Miquel

Mercado de San Miquel in Madrid - binnenEen van de hoogtepunten van ons bezoek aan Madrid was ongetwijfeld de overdekte markt Mercado de San Miquel. Deze markt (vlakbij Plaza Mayor) is een van de oudste markten van Madrid en is onlangs volledig gerenoveerd. De inrichting van deze markt is modern. Je vindt hier geen rommelige kraampjes, maar vaste gespecialiseerde stands met heerlijk eten. We zagen vis, vlees, kaas, chocolade, ijs en boeken, maar ook champagne en kaviaar. In vrijwel elke stand kan je voor een paar euro kleine hapjes kopen die je op je gemak kunt proeven. Hiervoor zijn in het midden van de markt gezellige tafeltjes ingericht. Om 11:00 ’s ochtends waren wel al getuigen van een aantal gepensioneerde Spanjaarden die genoten van een goed glas wijn met verse oesters. Toen we op een andere moment om een uur of 14:00 binnenliepen, was het een drukte van belang. Veel gezelligheid dankzij luidruchtige Spanjaarden die bij de verschillende stands genoten van al het lekkere eten. Uit voorgaande kan je waarschijnlijk wel begrijpen dat je Mercado de San Miquel moet bezoeken als je in dit deel van Madrid bent!

Meer informatie over Mercaodo de San Miquel

Lees ook uit deze driedelige reeks

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *