In het kader van de Week van de Smaak organiseerde landgoed Olmenhorst het PUUR Diner. Een vijfgangenmenu met als basis eerlijke producten van het seizoen. Uiteraard wilde FOODISH.nl deze belevenis ervaren en schoof aan.
Op het landgoed was voor deze gelegenheid een grote tent opgebouwd ten midden van een van de vele boomgaarden met appels en peren. Zo’n 90 mensen verzamelden zich in deze tijdelijke locatie, waarna de koks aan de slag gingen met het menu:
Amuse
Een crème van bloemkool met licht gegaarde boerderij eend.
***
Voorgerecht
Gekonfijte Haarlemmermeers lam met harde tuinkruidenkorst met hierbij een salade van de
koude grond met een dressing gemaakt van onze eigen bramen en chips van schorseneren.
***
Soep
Soep van topinamboer met vers geschaafde truffel
***
Tussengerecht
Een lijn gevangen zeebaars op een taartje van risotto met Noord-Hollandse gebakken spinazie en
saus van Stellendamse garnalen en een vleugje saffraan.
***
Hoofdgerecht
Op houtskool gegrilde entrecote van Olmenhorst big op truffel, aardappeltjes van onze buren,
gebakken gele en zwarte peentjes begeleid door een saus van de eerste bospaddenstoelen en
gepofte knoflook.
***
Dessert
Proeverij van verschillende kleine desserts:
Appelschijfje in filodeeg met een dip van vijgen
Met rode peper en basilicum gemarineerd rood fruit met oma’s vanille hangop
Crème van donkere chocolade
Vanille gemaakt van Bourbon vanille
Conclusie PUUR Diner Olmenhorst
De prijs / kwaliteitsverhouding (€ 37,50 p/p excl. drank) was erg goed. Jammer van het tussengerecht, maar gelukkig werd dat gecompenseerd door de andere gerechten. Dit was een geslaagde avond op een bijzondere locatie met leuke mensen en lekker eten.