FOODISH.nl

Melkschuim met de Nespresso Aeroccino

Melkschuim

Hoe maak je goed melkschuim met de Nespresso Aeroccino?

Melkschuim maken kan natuurlijk met de stoom-optie in het espresso-apparaat, of met een kannetje en een schuimer (Aerolatte) op het vuur. Het blijft echter onhandig en (relatief) veel werk.

Aerolatte (links) versus Nespresso Aeroccino

Nespresso speelt hier slim op in en heeft de Nespresso Aeroccino op de markt gebracht. Het is een soort metalen beker die melk verwarmt en opschuimt. Hoe het werkt… Een los “schuim-element” (spiraal met een magneetje) moet om een nippel in de voet van de beker worden geplaatst. Hierna de melk erbij en aanzetten. Het schuim-element gaat vervolgens 60 seconden draaien en de melk wordt verwarmd. Het resultaat is goed schuim!

Om de werking te laten zien heb ik een filmpje gemaakt. Er is een stuk uit geknipt, want 60 seconden naar draaiende melk kijken is niet echt boeiend.

Voordelen Nespresso Aeroccino:

Nadelen Nespresso Aeroccino:

Conclusie Nespresso Aeroccino

De Nespresso Aeroccino is een handig en visueel mooi apparaat. Het schuim is consistent en goed qua structuur. Jammer dat er zo weinig melk in kan, waardoor je geen grote koppen cappuchino in een keer kan vullen, of twee kopppen tegelijkertijd. Daarnaast moet je er niet teveel melk indoen, want anders stroomt het geheid over. Het schoonmaken is lastig, maar wel te doen. Het grootste nadeel is de prijs. Deze ligt zo rond de 65 euro.

Update: zie ook ons nieuwe artikel met ervaringen van de Nespresso Aeroccino na langer gebruik.

Mobiele versie afsluiten