FOODISH.nl

Zelf pizzadeeg maken met een broodbakmachine

Pizzadeeg broodbakmachine

Als je een echt lekkere pizza wilt eten, dan maak je natuurlijk zelf het deeg. Al eerder publiceerden we een recept om zelf pizzadeeg te maken. Dat deeg maak je met de hand, maar het kan natuurlijk altijd makkelijker: met een broodbakmachine.

Een broodbakmachine maakt volautomatisch brood en deeg. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste ingrediënten toe te voegen en het juiste programma in te stellen. Na enige tijd heb je dan je kant-en-klare deeg, of zelfs een vers afgebakken brood.

Diverse broodbakmachines hebben ook een speciaal programma voor pizzadeeg. En daar gaan we dus mee aan de slag!

Raadpleeg de gebruikshandleiding van je machine voor de juiste instructies. In dit voorbeeld gebruiken we de broodbakmachine Panasonic SD-255 (selecteer op dit apparaat pizza en dan de optie DOUGH). De Panasonic maakt je pizzadeeg in 45 minuten.

Werkwijze pizzadeeg maken met een broodbakmachine

Het maken van pizzadeeg met een broodbakmachine is kinderlijk eenvoudig: ingrediënten mengen, het juiste programma instellen op de broodbakmachine en wachten. Dat is alles.

Ingrediënten voor 6 dunne eenpersoons pizzabodems

Doe de ingrediënten in de mengkom van de broodbakmachine. Stel hierna de broodbakmachine in voor pizzadeeg en start het programma.

Timerfunctie broodbakmachine

Wil je de timerfunctie gebruiken om de broodbakmachine in te stellen voor een later moment, zorg dan dat de gist niet in aanraking komt met het water, de olijfolie en het zout. Begin bijvoorbeeld met het water en de olijfolie, gevolgd door de suiker en het zout. Voeg hier de bloem aan toe (zonder te mengen) en voeg als laatste de gist toe, zodat dit bovenop de bloem ligt en droog blijft.

Doe de gist (1) en de bloem (2) in de mengkom


Voeg de suiker (3) en het zout (4) toe aan de mengkom van de broodbakmachine


Voeg tot slot de olijfolie (5) en het water (6) toe aan de mengkom

Terwijl de broodbakmachine zijn werk doet kan je de topics voor je pizza’s voorbereiden. Maak je gebruik van een pizzasteen in je oven, dan kan deze in de tussentijd goed heet worden.


Het pizzadeeg is na 45 minuten klaar

 


Verdeel het deeg over zes gelijke bollen

Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes en rol elk bolletje uit tot een mooie dunne pizzabodem. Zo simpel is het!

Pizzadeeg invriezen

Pizzadeeg laat zich goed invriezen. Wikkel de bolletjes in huishoudfolie en berg ze daarna op in diepvrieszakjes (IKEA heeft hele handige zakken: ISTAD). Vergeet niet op een etiket de datum te noteren, zodat je weet wanneer je ze hebt ingevroren. Wil je het deeg gebruiken? Laat het dan op kamertemperatuur ontdooien (+/- 3 uur) of gedurende de nacht in de koelkast afgedekt onder een vochtige doek. Het resultaat is wel minder dan het verse deeg, maar nog steeds goed en erg makkelijk. Het deeg kan je twee tot drie maanden in de vriezer bewaren.


Pizzadeeg laat zich goed invriezen

Lees ook:

 

Mobiele versie afsluiten