Steeds meer restaurants bieden allerlei soorten culinaire workshops aan. Zo ook Restaurant Fris. Foodish.nl was nieuwsgierig en gaf zich op voor een lunchworkshop in het Haarlemse restaurant. Tijdens de workshop werd door negen deelnemers een 4-gangen lunch bereid onder leiding van chef-kok Jeroen de Zeeuw. Een inspirerende workshop vol passie, gezelligheid en vooral veel culinair genot.
Het menu:
Hollandse garnalen met zuurdesemcrouton (amuse)
***
Gemarineerde makreel met komkommer en quinoasalade
***
Kruidenrisotto met kwartel en geroosterde sjalot
***
Gegrild runderstaartstuk met gepofte trostomaat, pommes fondant en baby paksoy
***
Sinaasappel met chocolade mousse en yoghurtijs
Koffie met friandises
Tips en wetenswaardigheden
Samen eten
Ondertussen is midden in de zaak is een lange tafel gedekt voor de cursisten en aanhang. In de keuken maakt de chef samen met elk team de gerechten af, waarna elk team zijn eigen gerecht opdient aan de andere cursisten. Details over de bereiding en de ingrediënten worden uitgewisseld. De gastheer en gastvrouw zorgen voor bijpassende wijnen en lunchen ook mee.
Conclusie lunch kookworkshop
De workshop was informeel, gezellig en vooral erg lekker. Het samen bereiden van een mooie lunch onder professionele begeleiding is erg leerzaam. Eigenlijk wil je veel meer informatie van De Zeeuw, maar het is eigenlijk al onmogelijk om alle gegeven details in zo’n korte tijd tot je te nemen. Kortom.. een zeer geslaagde workshop die veel inspiratie geeft en die naar meer smaakt!
- Bekijk alle foto’s op de facebookpagina van Foodish.