Confit de Canard zijn gekonfijte eendenboutjes die heerlijk smaken en makkelijk zijn te bereiden.
Konfijten is een methode om vlees te conserveren, waardoor je het lang kan bewaren. In dit geval worden tamme eendenboutjes heel langzaam gegaard in ganzenvet. Hierna worden de eendenbouten samen met het ganzenvet ingeblikt. Op zich heb ik liever verse producten, maar ik maak graag een uitzondering. Confit de Canard (typisch Frans) is waanzinnig lekker en het staat zo op tafel.
In Nederland niet zo makkelijk te krijgen, of vaak veel te duur. Er zijn wel diverse Nederlandse webwinkels die het verkopen maar het makkelijkste is toch om familie, vrienden of kennissen die op vakantie zijn in Frankrijk, opdracht te geven een paar blikken mee te nemen ( +/- € 12,- per blik met 4 pootjes).
Confit de Canard kan je op verschillende manieren bereiden / verwarmen. Direct uit blik, ziet het er misschien niet aantrekkelijk uit, maar geloof mij het smaakt heerlijk! Ik ben aan de slag gegaan met de oven:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet het blik 10 minuten in heet water, zodat het ganzenvet smelt.
- Maak het blik open en leg de boutjes met het vel naar boven in een ovenschaal.
- Laat er een beetje ganzenvet overheen lopen.
- Plaats de boutjes 15 minuten in de oven en vervolgens 10 minuten onder de gril zodat het velletje lekker knapperig wordt.
Zet het blik in warm water om het vet te laten smelten
Doe de boutjes in een ovenschaal
Laat wat van het vet over de boutjes lopen
Smullen maar