FOODISH.nl

Sappige kiprollade uit de oven

Kiprollade

Een heerlijke sappige kiprollade is verschrikkelijk lekker en de bereiding is zeer eenvoudig.

Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk een goede rollade. Het liefst van scharrelvlees, zodat de kip het ook goed heeft gehad. Dit is goed voor de kip en (vrijwel altijd) ook goed voor de smaak!

Benodigdheden: +/- 500 gram (scharrel) kiprollade

Stap 1.
Verwarm de elektrische oven voor op 180 graden.

Stap 2.
Braadt de kiprollade in boter +/- 5 tot 10 minuten in een braadpan, zodat deze rondom een mooi bruin kleurtje krijgt.

Stap 3.
Plaats de rollade hierna zo’n 34 – 45 minuten in de oven. Controleer tegen het einde van de braadtijd met een kernthermometer (insteekthermometer) regelmatig de temperatuur. De rollade is klaar als het binnenste van de rollade 80 graden is.

Stap 4.
Haal direct de rollade uit de oven en laat deze 10 minuten rusten onder  aluminiumfolie.  Verwijder hierna voorzichtig het netje, snijdt de rollade in mooie gelijke plakken (trancheren) en dien ze op.

Serveer-tip: met gepofte aardappelen en broccoli (lekker simpel, maar erg lekker).

Mobiele versie afsluiten