FOODISH.nl

Recensie: Roberts Kranenborg’s Thrill Grill Haarlem

De Thrill Grill in Haarlem

Deze week openende in Haarlem de tweede vestiging van Robert Kranenborg’s burger-keten: Thrill Grill. Foodish.nl is gek op burgers en ging er een hapje eten. Worden mijn hooggespannen verwachtingen waar gemaakt?

Na Amsterdam (Gerard Doustraat 98) is dit de tweede vestiging van de Thrill Grill. Het restaurant is gevestigd aan de Oude Groenmarkt 26-28 in Haarlem. Het interieur oogt modern en gezellig. Het spreekt mij in ieder geval erg aan. Ik kies een plekje aan het raam en heb daardoor een schitterend uitzicht over de Oude Groenmarkt en de Veerstraat. Slim om naast de standaard tafels ook deze plekken langs het raam te maken. Hierdoor loop je ook wat sneller naar binnen als je in je eentje bent en zin hebt om een hamburger te eten.

De filosofie van Thrill Grill

Ik stap om half zes binnen op de eerste vrijdagavond na de opening. Het is al lekker druk. Of dat komt omdat het restaurant nieuw is, door de vakantie, of omdat iedereen nieuwsgierig is, durf ik niet te zeggen. Het is in ieder geval een goed teken. Het personeel is vriendelijk en enthousiast. Ik krijg de menukaart die origineel is verwerkt in een kleine krant. Naast de gerechten wordt ook het concept van Thrill Grill uitgelegd aan de hand van een interview met Chef-kok Robert Kranenborg. De filosofie van Kranenborg is dat alle ingrediënten van topkwaliteit moeten zijn. Van de koe tot het broodje. Kranenborg is de Thrill Grill gestart omdat hij gek is op street food. In Nederland zie je volgens Kranenborg streed food  eigenlijk alleen op Koningsdag. Dat wil hij met de Thrill Grill doorbreken: street food, maar dan in een restaurant.

The Classic Beef Thriller

Ik bestel The Classic Beef Thriller: 100% natural beef from Dutch meadow cows, tomato, lettuce, cheese, red onion, bacon from Brandt & levie and the Classic Thriller Souce on our famous crispy toasted bun. Deze burger kost €7,95. Ik bestel er ook wat Classic French Fries (€3,25) bij en Homemade Mayonnaise (€0,50).

Binnen 10 minuten wordt mijn burger geserveerd. De burger is niet zo groot en ik ben blij dat ik er wat frietjes bij heb besteld en een salade. De presentatie ziet er goed uit: simpel en fris. De burger is mooi medium rare. Hooggespannen neem ik een hap. De combinatie van de smaken klopt. Het spek geeft een lekkere smaak af en het broodje heeft een bite. Het vlees van de burger smaakt goed, maar had van mij wat sappiger gemogen. De frietjes smaken goed en ook de handgemaakte mayonaise is erg lekker: beetje zuur, maar niet té. Tijdens het eten ruik ik af en toe de BBQ-lucht die vrijkomt door de bereiding van de burgers op houtskool in de Spanish Josper Grill. Dat zorgt voor een mooie extra beleving.

Conclusie Thrill Grill Haarlem

De Thrill Grill is een mooi concept: goede burgers met de beste ingrediënten en het vlees op houtskool gegaard. Het vlees van mijn burger had naar mijn mening wat sappiger gemogen om het perfect te maken. Het totaalplaatje klopt in ieder geval en ik kom hier zeker nog een keer terug om een van de andere burgers te proberen.

Mobiele versie afsluiten