Eten bij El Buey is een ware belevenis. Het restaurant staat bekend om zijn specialiteit: ossenhaas (lomo de buey).
Wij kwamen vijf voor negen aan. Omdat het restaurant stipt om 21:00 open gaat, moesten we aan een barretje in het restaurant wachten. Iets wat ons in een ander restaurant ook al overkwam. Nét iets voor negen is klaarblijkelijk voor veel Spanjaarden echt te vroeg. Afijn, vijf minuten later mochten we alsnog plaatsnemen in het traditioneel ingerichte restaurant, wat daarna al snel drukker werd.
Elke stukje vlees smaakte verrukkelijk en een pepersaus-achtig sausje maakte de heerlijke belevenis compleet. Ondertussen zat de zaak helemaal vol en vrijwel alle gasten kozen de specialiteit van het huis. Gevolg: het restaurant stond binnen de kortste keren blauw van de rook. Mijn FOODISH-tafelgenoot ging trouwens niet voor de specialiteit, maar koos de kabeljauw. Deze was ook subliem van smaak. De prijs van de ossenhaas wordt berekend aan de hand van het gewicht. Wij moesten € 16,- betalen voor 420 gram. We (twee personen) betaalden in totaal voor twee gangen, een klein flesje wijn, water en koffie, 60 euro.
El Buey is een knus en traditioneel Spaans restaurant. Het is een absolute aanrader voor liefhebbers van goed vlees.
Meer informatie over resturant El Buey:
- Officiële website van El Buey
- Adres: Plaza de la Marina 1, Madrid
- Bekijk de locatie van El Buey met StreetView op Google Maps
FOODISH.nl tip: Spotted By Locals
We vonden diverse authentieke plekjes in Madrid dankzij de website Spotted By locals. Op deze site vertellen inwoners van diverse steden welke plekjes (restaurants, bars, musea, etc.) zij graag bezoeken (experience cities like a local). Wat ons betreft een waanzinnig goed concept, want aanbevelingen van lokale mensen zijn vele malen betrouwbaarder dan commerciële gidsen. Zonder deze gids hadden we El Buey waarschijnlijk niet zo snel gevonden.
Lees ook uit deze driedelige reeks: