FOODISH.nl

Ruim 4 uur puur genot bij de Bokkedoorns

Restaurant De Bokkedoorns in Overveen

FOODISH.nl ontdekt restaurant De Bokkedoorns.

Wij zijn gek op eten en natuurlijk ook op-uit-eten gaan. Ontdekken van restaurantjes en het proberen van nieuwe dingen. Geluk en genot zit vaak in hele kleine culinaire dingen. Soms ook in hele grote. Gisteren hebben wij onszelf getrakteerd op een culinaire verwen-avond in restaurant Bokkedoorns.  Het restaurant in Overveen heeft 2 sterren. De keuken wordt aangestuurd door de bekende kok Lucas Rive.

Bij aankomst om 19.00 uur werd onze auto geparkeerd door de valet parking, waarna het gastronomische avontuur voor ons begon. Eerst kwamen er een aantal verukkelijke amuses op tafel, waarna we een moeilijke “gerechtkeuze” moesten maken. Naast de standaardkaart was er ook een kaart met twee menu’s. Wij kozen van deze kaart voor het vijfgangenmenu Menu Gastronomique, omdat je op die manier veel verschillende dingen kan proeven. En daar kwamen we per slot van rekening voor:

MENU GASTRONOMIQUE
MENU DE NOS DELICES
 

Terrine van gepocheerde kreeft met gelei van kreeft,
salade van gemarineerde witlof en wintertruffel,
zoetzuur van rettich en mango
***

Gepekelde, in olie gegaarde kabeljouwfilet,
gebakken coquille Saint Jacques met venken
licht gebonden jus van saffraan en knoflook
***

Gebraden Croisé eend, aardappelgnocchie met
gestoofde eendenbout en saus van fenegriek
***

Keuze van de kaaswagen
***

Gestorte crème van witte chocolade, bloedsinaasappel met
butter scotch, soft-ice van dragon en olijfolie
***

Het was verukkelijk en verfijnd. Je proeft de passie voor eten en ook de geserveerde wijn was perfect in balans met de gerechten. De bediening en de ambiance is precies zoals je mag verwachten van een twee-sterren restuarant. Na afloop de gereedstaande auto met draaiende motor en de verwarming aan, maakte de avond helemaal af.


De Bokkedoorns in Overveen


Terrine van gepocheerde kreeft


In olie gegaarde kabeljouwfilet


Gebraden Croisé eend


De kaaswagen van de Bokkedoorns


Ze snijden de kazen


Het nagerecht van witte chocolade


En voor bij de koffie

Mobiele versie afsluiten